Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 13:03

«Σαν καλοτάξιδο σκαρί» και «Το μαγκάλι» στην Καλαμάτα από την Πειραματική Σκηνή

Δύο μεγάλες εκδηλώσεις διοργανώνει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας μέσα στον Μάρτιο.

Πρόκειται για την έκθεση «Σαν καλοτάξιδο σκαρί» και την θεατρική παράσταση "Το μαγκάλι".

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, στις 8.00 μ.μ. στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης «Σαν καλοτάξιδο σκαρί» με ομοιώματα πλοίων ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής με έργα του Παναγιώτη Σοφικίτη. Η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα του δήμου Καλαμάτας σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 23 Μαρτίου έως 19 Μαΐου 2018. Οι ώρες λειτουργίας της είναι:  Δευτέρα έως Σάββατο 10.00-13.00 και Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 18.00-21.00.

Την οργάνωση και επιμέλεια της έκθεσης έχει η κ. Λέττα Πετρουλάκη και το αρχειακό υλικό το παραχώρησε το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και το επιμελήθηκε η επιμελήτρια του μουσείου κ. Νατάσα Καστρίτη.

 Στην έκθεση  «Σαν καλοτάξιδο σκαρί» θα εκτεθούν 25 ομοιώματα πλοίων από διάφορες χρονικές περιόδους:  4 αρχαία καράβια, 6 βυζαντινά, 7 πλοία της επανάστασης του 1821 και 7  ομοιώματα μετά την επανάσταση, μαζί με ένα εγγλέζικο κανονιοφόρο το Bellona

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στις 9.00 το βράδυ η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου "Το μαγκάλι". Μια ηθογραφική κωμωδία που μας ταξιδεύει σε αλλοτινές καταστάσεις και πρόσωπα  που είχαμε ακούσει σε διηγήσεις και ιστορίες άλλων ή είχαμε σατιρίσει και βιώσει στο παρελθόν.  Η επιμέλεια και σκηνοθεσία είναι ομαδική, η μουσική επιμέλεια της Τέτας Βασιλάκη και παίρνουν μέρος με αλφαβητική σειρά οι: Μάρθα: Φανή Αλεξανδρίδη, Μαρίκα: Τέτα Βασιλάκη, Μαριγούλα: Γιώτα Βασιλειάδη, Βαγγελιώ: Ισμήνη Κωνσταντοπούλου, Καλλιόπη: Λέττα Πετρουλάκη και Γιατρός: Αντρέας Βρυώνης.

Η είσοδος για την παράσταση είναι 5 ευρώ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα