Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 17:20

Διπλασιάστηκαν θάνατοι και ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Τουλάχιστον διπλάσιοι είναι οι θάνατοι αλλά και οι ασθενείς από covid-19 στο νοσοκομείο Καλαμάτας το τελευταίο διάστημα, με την ανησυχία να εντείνεται ενόψει Χριστουγέννων, πράγμα που οδήγησε τη δημοτική Αρχή στην απόφαση να ακυρωθεί η μεγάλη συναυλία με του Onirama, στην εκδήλωση για το άναμμα του δέντρου.  

Σε κοινή  συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 24 Νοεμβρίου, στην αίθουσα «Π. Φωτέας» του Διοικητηρίου Μεσσηνίας, σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού covid -19, συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, η διοικήτρια τον Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη, ο δ/ντης του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος και ο συντονιστής των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ Κώστας Βλαχοδημητρόπουλος.

Όσον αφορά στο υγειονομικό κομμάτι, η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας ανέφερε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, παρόλο που υπάρχει μια σταθερότητα στα κρούσματα το τελευταίο διάστημα, ενώ αναφέρθηκε και στις νοσηλείες, οι οποίες έχουν διπλασιαστεί το τελευταίο τρίμηνο όπως και οι θάνατοι.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι αποτελεί θετικό σημάδι η αύξηση των εμβολιασμών, προέτρεψε με τη σειρά της τους αναποφάσιστους να εμβολιαστούν λέγοντας ότι το 85% των νοσηλευόμενων συνανθρώπων μας είναι ανεμβολίαστοι, ενώ στη ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου το ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι 97 %.
Ο δ/ντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας ανέφερε, ότι αυτός ο ιός σε όσους έχουν νοσήσει μπορεί να δημιουργήσει αλλοιώσεις στον οργανισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα ή και για όλη τους τη ζωή, άσχετα με τα συμπτώματα των ασθενών. Επεσήμανε ότι το μοναδικό όπλο που διαθέτουμε είναι το εμβόλιο και ενημέρωσε ότι ο εμβολιασμός έχει αυξηθεί αρκετά, λέγοντας ότι από 120 – 150 ραντεβού ημερησίως το προηγούμενο διάστημα, έφτασαν στα 370 ραντεβού.
Ο υπεύθυνος των κινητών μονάδων ΕΟΔΥ ανέφερε για την παραχώρηση χώρου στο Διοικητήριο για τη διενέργεια των rapid test, επεσήμανε ότι έχουν μειωθεί οι έλεγχοι το τελευταίο διάστημα και ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη για τη διενέργεια ελέγχων σε εργάτες γης και πληθυσμούς Ρομά.

Στην παρέμβασή του ο αντιπεριφερειάρχης, ανέφερε ότι το σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όριά του, ενώ τόνισε ότι είναι πλέον μονόδρομος ο εμβολιασμός και η τήρηση με ευλάβεια των υγειονομικών μέτρων.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε ότι η πανδημία το τελευταίο διάστημα είναι πιο επιθετική, αυτό άλλωστε φαίνεται και από τα στοιχεία του βιολογικού καθαρισμού, όπου το υιικό φορτίο είναι αυξημένο, ενώ τόνισε με τη σειρά του την αναγκαιότητα του εμβολιασμού αλλά και την ανησυχία της δημοτικής αρχής ενόψει των Χριστουγέννων. Όπως ανέφερε, φέτος, σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα δημιουργηθεί ένα χριστουγεννιάτικο χωριό στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, καθώς και δράσεις που θα γίνουν στην κεντρική πλατεία, ωστόσο αναβάλλεται η κεντρική συναυλία για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, καθώς οι καταστάσεις δεν το επιτρέπουν μιας και πάνω απ’ όλα είναι η δημόσια Υγεία.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα