Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024 12:39

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα “EmpowerHER: Bridging the Gender Divide” του ERASMUS+

Το Σάββατο, 27 Απριλίου, ολοκληρώθηκε το σχέδιο κατάρτισης με τίτλο “EmpowerHER: Bridging the Gender Divide” και θέμα τη γυναικεία ενδυνάμωση μέσω της επιχειρηματικότητας, το οποίο υλοποιήθηκε στην Καλαμάτα, από την Κοιν.Σ.Επ. Culti Multi, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μαθησιακού προγράμματος ERASMUS+.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Στο σχέδιο κατάρτισης συμμετείχαν 30 άτομα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας από 10 διαφορετικές χώρες, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, την Τσεχία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία και τη Βοσνία, οι οποίοι για μία εβδομάδα βρέθηκαν στην πόλη της Καλαμάτας, δούλεψαν μαζί και αντάλλαξαν απόψεις, εργαλεία, και καλές πρακτικές.
Μέσα από τις δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες κατάφεραν να εμβαθύνουν την κατανόησή τους σχετικά με τις φυλετικές ανισότητες και να αναπτύξουν στρατηγικές δεξιότητες για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Οι συμμετέχοντες εξέτασαν τις πολυπλοκότητες των διακρίσεων κατά των γυναικών στην αγορά εργασίας και απέκτησαν εις βάθος γνώσεις για τις πραγματικές εμπειρίες γυναικών επιχειρηματιών.

Μέσω εντατικών εργαστηρίων και διαδραστικών συνεδριών, οι συμμετέχοντες εξοπλίστηκαν με τα απαραίτητα εργαλεία και γνώσεις για να προάγουν την γυναικεία επιχειρηματικότητα και ενδυνάμωση. Το πρόγραμμα τόνισε πρακτικές στρατηγικές που οι συμμετέχοντες μπορούν να εφαρμόσουν στις κοινότητές τους για να υποστηρίξουν και να αναδείξουν τους ρόλους των γυναικών και των νεαρών κοριτσιών, συμβάλλοντας ενεργά στη μείωση του φυλετικού χάσματος.

Σημαντική στιγμή του σχεδίου κατάρτισης ήταν η γνωριμία των συμμετεχόντων με γυναίκες που δραστηριοποιούνται ενεργά στην πόλη της Καλαμάτας. Οι γυναίκες αυτές ήταν μοναδικές, διαφορετικές, δυναμικές και σίγουρα είχαν πολλά να πουν για την πορεία τους, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν ακόμα και τους τρόπους με τους οποίους τις αντιμετώπισαν και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους συμμετέχοντες.

Θα θέλαμε, λοιπόν, να τις ευχαριστήσουμε μία μία ξεχωριστά. Ευχαριστούμε πολύ τις υπέροχες:
Αγλαΐα - Kalamata Art Rooms
Κωνσταντίνα - Black Pearls
Αντωνία - Εύφορη Γη - eforigi.gr
Μαρίζα – Γούτου Γουπατού
Αντιγόνη - Burú Cooperativa
Κέλλυ – Φάρμα Πιπερίτσα
Χρυσάνθη - Χρυσάνθη γεύσεις με ταυτότητα
Νίνα - Nina – Ioli Jewelry
Τζίνα - Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας
Φωτεινή – youth trainer/εκπαιδεύτρια ενηλίκων
Μαριλίσα - Pink Geek Shop
Άννα - Anado handmade creatives

Η πολύτιμη αυτή εμπειρία έδωσε στους συμμετέχοντες τα εφόδια για να προωθήσουν περαιτέρω την ισότητα και την ενδυνάμωση των γυναικών, ξεκινώντας από τις δικές τους τοπικές κοινωνίες, αλλά και μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις τους και σε παρόμοιες δράσεις σε όλη την Ευρώπη.

Το σχέδιο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μαθησιακού Προγράμματος ERASMUS+, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, εθνικής μονάδας συντονισμού το προγράμματος.

Η υλοποίηση του προγράμματος αυτού αποτελεί τη συνέχιση μιας σειράς εκπαιδευτικών δράσεων που έχουμε προγραμματίσει με στόχο την κατάρτιση ατόμων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, ώστε να μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικές και ποιοτικές υπηρεσίες στους νέους.

Η επιτυχία του εκπαιδευτικού προγράμματος αποτελεί απόδειξη της συνεχιζόμενης δέσμευσης της ΚΟΙΝΣΕΠ Culti Multi, αλλά και του προγράμματος ERASMUS+ για την προώθηση της μη-τυπικής μάθησης ως εργαλείο για την ενδυνάμωση και την υποστήριξη της δια βίου ανάπτυξης ικανοτήτων.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα