Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 15:11

ΣΥΚΙΚΗ: Λύσεις άρδευσης για 3.500 παραγωγούς και 35.000 στρέμματα στη Μεσσηνία

Τη μεγάλη σημασία του Μιναγιώτικου Φράγματος επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΣΥΚΙΚΗ, μετά την ανακοίνωση των 8 αρδευτικών έργων στην Ελλάδα, χθες στην Αθήνα, παρουσία του πρωθυπουργού.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν κατόπιν προσκλήσεως του γραφείου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ Παναγιώτης Παπαγεωργίου με τον διευθυντή ΓεώργιοΑγγελόπουλο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσίασε διεξοδικά  τα υπό υλοποίηση αρδευτικά έργα  που θα γίνουν μέσω πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και με την σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μεταξύ των οποίων είναι και το Μιναγιώτικο Φράγμα, "το οποίο  θα προσφέρει λύσεις άρδευσης σε ένα μεγάλο μέρος του Νομού μας εξυπηρετώντας πάνω από 3.500 παραγωγούς με καλλιεργούμενες εκτάσεις περίπου σε  35.000 στρέμματα".

Σημειώνεται δε πως ο πρωθυπουργός με την ομιλία του "ανέδειξε την σημασία των έργων άρδευσης  για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στα πλαίσια της κλιματικής κρίσης των τελευταίων ετών, μέσω της βελτίωσης του αγροτικού εισοδήματος , της προστασίας του περιβάλλοντος, της ενίσχυσης των τοπικών  θέσεων εργασίας, της ενίσχυσης της μεταποίησης και των εξαγωγών καθώς και κάλυψης του ελλείμματος των διατροφικών αναγκών".

Η θέση της ΣΥΚΙΚΗΣ "ταυτίζεται απόλυτα με την υλοποίηση αρδευτικών έργων τα οποία λόγω της τεράστιας κλιματικής αλλαγής που βιώνουμε, θεωρούμε ότι είναι αναγκαία όσο ποτέ για να υπάρξει μέλλον στη συκοκαλλιέργεια αλλά και σε κάθε είδους καλλιέργεια, αποφεύγοντας μια ενδεχόμενη ερημοποίηση της υπαίθρου".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα