Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 10:22

Εκδηλώσεις σε χωριά της Μεσσηνίας από το πιλοτικό πρόγραμμα: "Διάλογος και Δράση απέναντι στις Πυρκαγιές σε 4 κοινότητες της Μεσσηνίας"

Εκδηλώσεις σε χωριά της Μεσσηνίας από το πιλοτικό πρόγραμμα: "Διάλογος και Δράση απέναντι στις Πυρκαγιές σε 4 κοινότητες της Μεσσηνίας"

Με σύνθημα “Στο μέλλον καλύτερα και χωρίς αποκλεισμούς”, συνεχίζεται το πιλοτικό πρόγραμμα Διάλογος και Δράση απέναντι στις Πυρκαγιές σε 4 κοινότητες της Μεσσηνίας. Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση και ανθεκτικότητα των κοινοτήτων στις δασικές πυρκαγιές.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν 4 εκδηλώσεις με τη συνεργασία των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και των προέδρων των χωριών και σας περιμένουμε όλους για να συμμετάσχετε ενεργά και να συμβάλετε στην ασφάλεια και ανθεκτικότητα των κοινοτήτων μας!
Οι εκδηλώσεις σε Αρχαία Μεσσήνη & Μαγγανιακό θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Μαΐου, 14:00 στο Σχολείο της Αρχαίας Μεσσήνης και Κυριακή 19 Μαΐου, 16:00 στην Κεντρική Πλατεία του Μαγγανιακού. Οι κοινότητες αυτές έχουν πραγματοποιήσει αυτό-αξιολόγηση και σχεδιασμό, εντοπίζοντας τα δυνατά και τρωτά σημεία τους, και συνέταξαν έναν κατάλογο επιθυμητών δράσεων και μέτρων.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
• Εκπαίδευση από την Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Μεσσηνίας: Πρακτικές οδηγίες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών στο σπίτι, στον κήπο και στο χωράφι.
• Εκκίνηση Διαδικασίας Διαβούλευσης: Συμμετοχή στη διαδικασία διαβούλευσης για το σχέδιο μείωσης του κινδύνου καταστροφών με βάση την κοινότητα (CBDRR).

Οι εκδηλώσεις σε Κορομηλιά & Τρίκορφο θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Μαΐου, 19:00 στο Σχολείο της Κορομηλιάς και Κυριακή 19 Μαΐου, 18:30 στην Κεντρική Πλατεία του Τρίκορφου. Στις κοινότητες αυτές έχουν καταγραφεί και αναλυθεί οι εμπειρίες των ανθρώπων και οι πεποιθήσεις τους για τις δασικές πυρκαγιές, έχουν συγκεντρωθεί κρίσιμες πληροφορίες και πραγματοποιήθηκαν επιτόπιες αυτοψίες.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
• Εκπαίδευση από την Κουκουβά - Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση και την Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Μεσσηνίας: Διαχείριση κινδύνου σε δασικές πυρκαγιές - πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση.
• Συμμετοχικός Σχεδιασμός: Ανάπτυξη σχεδίου μείωσης του κινδύνου καταστροφών με βάση την κοινότητα (CBDRR).

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ερευνητικό πρόγραμμα Accting (AdvanCing behavioural Change Through an INclusive Green deal) και υλοποιείται με τη συνεργασία των φορέων Dock – Συνεργατικός Χώρος Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας, Νόστος Κοιν.Σ.Επ, Κουκουβά Κοιν.Σ.Επ.και Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Μεσσηνίας.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις θα βρείτε σε: https://dock-sse.org/project/empowering-local-communities, https://www.facebook.com/dialogueandaction, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα