Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 12:04

Επίσκεψη υπουργού Επικράτειας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη "Φλόγα"

Το σπίτι της "Φλόγας" την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, επισκέφθηκε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο πρόεδρο της ΕΔΥΤΕ Στέφανος Κόλλιας.

Αφορμή ήταν η ολοκλήρωση της υλοποίησης ενός δικτύου στα τρία σπίτια της Φλόγας, που επιτρέπει τη διασύνδεση μεταξύ τους, αλλά και την κάλυψη σε internet των αναγκών του Συλλόγου και των φιλοξενουμένων μας. Πρόκειται για μια δωρεάν παροχή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – GRNET).

Αυτό για την Φλόγα είναι πολύ σημαντικό και γίνεται πολύτιμο λόγω των μέτρων προστασίας κατά του Covid –19. Φιλοξενούνται 42 παιδιά και γονείς από την περιφέρεια για το διάστημα που είναι υποχρεωμένοι να μένουν στην Αθήνα και να υποβληθούν τα παιδιά σε θεραπεία. Πλέον, χάρη στην παροχή αυτή, έχουμε κάλυψη 100% σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους και όλοι οι φιλοξενούμενοι έχουν απεριόριστη, δωρεάν και απολύτως ασφαλή πρόσβαση. Αυτό επιτρέπει στα παιδιά που
φιλοξενούνται να παρακολουθούν τα μαθήματά τους από την ασφάλεια του δωματίου τους, χωρίς να είναι υποχρεωμένα να κατεβαίνουν στο ισόγειο του κεντρικού ξενώνα, όπως συνέβαινε ως τώρα.

Επιπλέον, δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να γεμίσουν τις ατελείωτες ώρες της παραμονής τους μέσα στα δωμάτια τους, με ταινίες και παιχνίδια στα οποία δεν είχαν πρόσβαση.

Ο Κ. Πιερρακάκης και Σ. Κόλλιας, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τον εκπαιδευτικό μας, που το Υπουργείο Παιδείας έχει αποσπάσει στο σχολείο της Φλόγας, να παραδίδει μάθημα στον 13χρονο Χρήστο ο οποίος βρισκόταν στην ασφάλεια του δωματίου του.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα