Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 16:31

Πολλά υποσχόμενο πείραμα με βιοδιεγέρτες σε ελαιώνες και κηπευτικά (Βίντεο, Φωτογραφίες)

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό πείραμα με τη χρήση βιοδιεγερτών εξελίσσεται από το ΚΑΕΜ και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, για 2η χρονιά στην περιοχή της Χώρας Μεσσηνίας. Στόχος είναι η ανάπτυξη των αμυνών των φυτών σε μυκητολογικές και εντομολογικές ασθένειες, αλλά και η αύξηση της καρποφορίας, της απόδοσης και της ποιότητας των καρπών, σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Το πείραμα γίνεται σε σε ελιές για την παραγωγή ελαιολάδου και σε καλλιέργεια χοντροκατσαρής τομάτας, με εξαιρετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων. 

 Το πείραμα υλοποιείται από το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχιερηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ) και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, με την συνεργασία της εταιρείας ΕΒΥΠ.
Να σημειωθεί πως το ΚΑΕΜ είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, για την δημιουργία και την ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρήσεων στο χώρο της παραγωγής, μεταποίησης και διακίνησης αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας στη Μεσσηνία. Και είναι το αποτέλεσμα της συνέργειας ανάμεσα στο ΙΚΒΚΚ και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Στην εκπομπή Εύφορη Γη και στην δημοσιογράφο Κέλλυ Δημητρούλια, μίλησαν για την σημασία της χρήσης των βιοδιεγερτών στις καλλιέργειες, η γεωπόνος της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Κατερίνα Δουρβανάκη, ο γεωπόνος της εταιρείας ΕΒΥΠ Γιώργος Παυλίδης και οι παραγωγοί (Ομάδα Παραγωγών Νηλέας) Γιώργος και Κων. Κόκκινος.

Δείτε το Βίντεο

 

 

 

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στην προσεχή έκδοση του περιοδικού Εύφορη Γη #16

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα