Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 16:22

Go On: Η άνοιξη στα σπίτια των φοιτητών

Φοιτητές της Καλαμάτας μας ανοίγουν το σπίτι τους και μας παρουσιάζουν τις πινελιές που προσθέτουν το κάτι παραπάνω στην ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα στα σπίτια τους.

Ίσως εμπνευστείτε από τις ιδέες τους. 

Παρατηρήσαμε πως αρκετοί φοιτητές επιλέγουν διάφορα φυτά ως μέσα εσωτερικής διακόσμησης. Για παράδειγμα ο Μάριος, στο σαλόνι του οποίου βρίσκεται το φυτό Ζάμια, μας εξηγεί πως το επίλεξε για το εντυπωσιακό λαμπερό φύλλωμά του. Η θέση του φυτού μέσα στο σπίτι έχει γίνει η αγαπημένη γωνία του Μάριου, λόγω της θετικής ενέργειας και της ισορροπίας στα χρώματα. 

Η αγαπημένη και αντιπροσωπευτική γωνία της Μυρτούς μέσα στο δικό τη σπίτι, αποτελείται από ένα γαλάζιο πικ απ, το οποίο συνοδεύει η συλλογή της με δίσκους, δίπλα σε ένα εντυπωσιακό σπαθίφυλλο. Ένα φυτό, το οποίο βοηθά στον καθαρισμό του αέρα, χωρίς μεγάλες απαιτήσεις, καθώς χρειάζεται νερό μια φορά την εβδομάδα. Η καλλιτεχνική «ματιά» της Μυρτούς έχει μετατρέψει σε έργο τέχνης αυτή τη γωνιά, προσθέτοντας έναν ιδιαίτερο φωτισμό. 

Η Αρετή έχει επιλέξει το φυτό πόθος για να «ζωντανέψει» την αγαπημένη της γωνιά. Μια γωνιά που χαρακτηρίζεται την αγάπη της για τα φυτά αλλά και από μουσική, με έντονη παρουσία του βινυλίου. Ειδικότερα, η ίδια επίλεξε το φυτό πόθος διότι είναι εύκολο στη φροντίδα και προσδίδει μια ιδιαίτερη αισθητική στο χώρο. Γενικότερα πάντως, το φυτό πόθος αποτελεί μια συχνή επιλογή, καθώς το συναντήσαμε και στο σαλόνι της Δήμητρας, η οποία μας εκμυστηρεύτηκε πως πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα της φυτά εσωτερικής διακόσμησης. 

Η Αλεξάνδρα μπορεί να μην έχει στον χώρο της κάποιο φυτό, αλλά σίγουρα ο αξιαγάπητος γάτος της κλέβει την παράσταση. Τα διακοσμητικά κάδρα δίνουν μια ιδιαίτερη αίσθηση στον χώρο. Μια γωνιά όπου η Αλεξάνδρα χαλαρώνει και ηρεμεί με τον Σίμπα. 

 

Ο Ηλίας, μέσα από την πλούσια συλλογή λογοτεχνίας, ιστορίας και ποίησης μας δείχνει την ιδιαίτερη αγάπη του για το βιβλίο. Το σημείο αυτό του φοιτητικού του χώρου τον αντιπροσωπεύει, καθώς αποτελεί μια μικρογραφία του εαυτού του όπως λέει, που του χαρίζει μια αίσθηση σιγουριάς και καταφυγίου, όταν βρίσκεται σε αδιέξοδο. 

Αντικείμενα αγαπημένων μας προσώπων μπορούν επίσης να αποτελέσουν μέσα διακόσμησης. Η Δέσποινα αποφάσισε να εντάξει στην αγαπημένη της γωνιά δώρα κοντινών της ανθρώπων, όπως φωτάκια και αρωματικά κεριά που προσφέρουν τη δική τους πινελιά στο ήδη διακοσμημένο της σπίτι. 

Και μια αρκετά διαφορετική αλλά οικεία προσέγγιση: Η Ιωάννα μας παρουσίασε την πρωινή καθημερινή της ρουτίνα, πλαισιωμένη με διακόσμηση από τα βασικά στοιχεία του καφέ. Μια πρωτότυπη ιδέα αλλά τόσο οικεία σε όλους, γιατί οι περισσότεροι ξεκινάμε την ημέρα μας με μια κούπα καφέ.

Εσείς, ποια γωνιά προτιμάτε;

Των: Δήμητρα Αναστασοπούλου & Χριστίνα Κερίμη 

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα θέματα στο Go On #31

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα