Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 17:33

"Το Puzzle": Από την δημιουργία.. στην μάθηση!

Η καθημερινή δημιουργική απασχόληση των παιδιών είναι πια πραγματικότητα στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ). Τα παιδιά μελετούν, περνούν τον χρόνο τους ευχάριστα, μαθαίνουν και εξελίσσουν τις δεξιότητές τους.

Εργαστήρι μαγειρικής, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, κουκλοθέατρο, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, κεραμικής τέχνης, ζωγραφικής, αθλητικές δραστηριότητες, yoga για παιδιά, θέατρο σκιών, μουσικοκινητική Αγωγή, αφηγήσεις παραμυθιού, πειράματα, παιχνίδια συνεργασίας και ψυχοκινητικές δραστηριότητες, παιδικός κινηματογράφος, εκπαιδευτική ρομποτική, χορός και πολλές ακόμη ξεχωριστές δράσεις, εκδρομές αλλά και συμμετοχή σε καλλιτεχνικά δρώμενα περιλαμβάνει η νέα καθημερινότητα πολλών παιδιών.

«Τα προγράμματά στοχεύουν στην έκφραση, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, τη δημιουργία και τη συνεργασία με σεβασμό στις ανάγκες του κάθε παιδιού» μας εξηγούν από το ΚΔΑΠ “Το Puzzle”.

«Πρόκειται για Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με παράλληλη λειτουργία τμημάτων μελέτης και προετοιμασίας για το σχολείο, με εξειδικευμένο προσωπικό, σε ειδικά διαμορφωμένους και σύγχρονα εξοπλισμένους χώρους», τονίζουν οι άνθρωποι που συμμετέχουν ενεργά, καθημερινά σε αυτή την οικογένεια, συμβάλλοντας στην ολόπλευρη ανάπτυξη δεξιοτήτων των παιδιών, τη βιωματική μάθηση και το παιχνίδι, την εξερεύνηση, τις καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους, την ενεργή συμμετοχή στην μάθηση και στην οικοδόμηση της γνώσης, την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, τα παιδικά χαμόγελα και την επαφή με τη φύση.

Καθημερινά υπηρετούν την επιστημονική θεωρία πως κάθε παιδί αποτελεί μία προσωπικότητα, την οποία συνθέτουν διαφορετικά κομμάτια χαρακτηριστικών... όπως (ένα παζλ)!

Μια οικογένεια που μεγαλώνει καθώς “Το Puzzle” αποκτά Βρεφονηπιακό Σταθμό.

Διαβάστε περισσότερα στο

4ο τεύχος Go On

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα