Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 10:22

Καλαμάτα: 1ο βήμα - Διαγράμμιση στη διάβαση πεζών εν αναμονή των φαναριών

Έγινε το πρώτο βήμα για την πολυπόθητη άρση επικινδυνότητας στην καρμανιόλα του ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, έστω και με τη διαγράμμιση της διάβασης, που προφανώς είναι αυτονόητο πως πρέπει πάντα να είναι ορατή από τους οδηγούς και συντηρημένη από τα συνεργεία. Σε ένα σημείο μάλιστα, όπου πλήθος σπουδαστών του ΙΕΚ του ΟΑΕΔ και άλλοι πολίτες καλούνται να διασχίσουν κάθετα τον δρόμο με φόβο για την ασφάλειά τους. Και ο φόβος τους επιβεβαιώνεται δυστυχώς από τα ατυχήματα που έχουν συμβεί πρόσφατα και κατά το παρελθόν.

Να θυμίσουμε πως οι σπουδαστές το τελευταίο διάστημα, μετά το σοβαρό τραυματισμό 21χρονης, πραγματοποιούν σε τακτά χρονικά διαστήματα συμβολική διαμαρτυρία για να ευαισθητοποιήσουν αφενός τους οδηγούς να προσέχουν ρους πεζούς και αφετέρου τους αρμόδιους φορείς για να λάβουν μέτρα, κατασκευάζοντας είτε πεζογέφυρα, είτε τοποθετώντας φωτεινούς σηματοδότες. Πρόσφατα μάλιστα η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε πως θα αναλάβει τη μελέτη για τους φανάρια για λογαριασμό του Δήμου Καλαμάτας.

Κ.Δ.

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα