Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 20:27

4 ιδέες για να περάσετε δημιουργικά και ευχάριστα τον χρόνο μαζί με τα παιδιά σας στο σπίτι

Μένουμε σπίτι αυτήν την περίοδο για το καλό το δικό μας αλλά και των γύρω μας. Προστατεύουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και το κοινωνικό σύνολο. Πολλοί από εμάς, βέβαια, δεν είμαστε μόνοι. Ο λόγος είναι οι μικροί μπόμπιρες που, λόγω του κλεισίματος όλων των σχολείων αλλά και της αποφυγής να τους αφήσουμε σε παππούδες και οι γιαγιάδες, κυκλοφορούν μέσα στο σπίτι και κάποιες φορές ανεξέλεγκτα εδώ που τα λέμε.

Είναι, όμως, λογικό αυτό γιατί παιδιά είναι και θέλουν και αυτά να διοχετεύσουν κάπου την ενέργειά τους.

Πως μπορούμε, λοιπόν, να περάσουμε τόσο ευχάριστα όσο και δημιουργικά τον χρόνο μας μαζί τους μέσα στο σπίτι; 

Ας δούμε κάποιες ιδέες… που πολλές από αυτές, αν όχι όλες, μπορούμε να υιοθετήσουμε ακόμη και μετά την "καραντίνα". 

1. Κατασκευή παζλ

Είναι μία ασχολία που σίγουρα θα απολαύσετε μαζί με τα παιδιά σας, ενώ τα τελευταία θα έχουν και έναν στόχο: την ολοκλήρωση του παζλ. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα βοηθάει πολύ τη σκέψη του παιδιού καθώς και την κριτική του αντίληψη. 

2. Μαγειρική

Στα πιο πολλά παιδιά αρέσει να συμμετέχουν στις δουλειές της κουζίνας, ειδικά αν έχουν σχέση με το μαγείρεμα, αλλά κυρίως με τη δημιουργία μιας λιχουδιάς, ενός γλυκού συγκεκριμένα. Τι πιο ωραίο από το να μαγειρεύουμε μαζί με τα παιδιά μας, άλλωστε. Από μόνη της η διαδικασία της μαγειρικής είναι ιδιαιτέρως δημιουργική, πόσω μάλλον όταν αυτή η διαδικασία γίνεται μαζί με άτομα που αγαπάς. 

3. Επιτραπέζια

Εκτός από τα κλασικά επιτραπέζια που στα περισσότερα σπίτια με παιδιά υπάρχουν, μπορείτε να παίξετε και άλλα παιχνίδια όπως παντομίμα. 

4. Ζωγραφική

Είναι πολύ δημιουργική απασχόληση που μπορεί να γίνει ακόμη πιο δημιουργική αν δώσετε στα παιδιά συγκεκριμένα ερεθίσματα. Δώστε τους ιδέες να ζωγραφίσουν τόσο αφηρημένα όσο συγκεκριμένα έννοιες όπως αγάπη, εμπιστοσύνη, αλήθεια, καλό και κακό και συμβάλετε με αυτόν τον τρόπο στην κριτική τους σκέψη.

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα