Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 18:22

Καλαμάτα: Μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή στο πρώτο δωρεάν σεμινάριο για γονείς

Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην Καλαμάτα, στο Πρότυπο Κέντρο Μητέρα - Παιδί, το πρώτο σεμινάριο του δωρεάν κύκλου, που πραγματοποιεί το εν λόγω κέντρο, για γονείς.

Η ψυχολόγος Ηρώ Διαμαντοπούλου ανέλυσε τη σημασία της πρώιμης παρέμβασης και τον ρόλο της στην εξέλιξη του παιδιού, με τους γονείς να συμμετέχουν ενεργά σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα βραδιά.

Άλλωστε, στόχος είναι η βελτίωση της συνεργασίας γονέων και παιδιών και η εξασφάλιση της ψυχικής υγείας της οικογένειας. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα, οι γονείς ενημερώθηκαν ώστε να αναγνωρίζουν τυχόν δυσκολίες του παιδιού -σε ηλικίες κυρίως από 0 έως και 3 ετών- και να απευθύνονται στον ειδικό για τον προβληματισμό ή την απορία τους.

Η επιστήμη προσφέρει βοήθεια και λύσεις μέσω της πρώιμης παρέμβασης, όπου αυτή χρειαστεί, και γι' αυτό όσο πιο νωρίς οι γονείς ρωτήσουν τον ειδικό, τόσο μεγαλύτερο το όφελος έχει το παιδί τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι σημαντικό ο γονιός να αφιερώνει χρόνο για να ενημερώνεται,μέσα από δράσεις όπως η συγκεκριμένη, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για το χτίσιμο των σχέσεων της οικογένειάς του.

Εκτός από τις δραστηριότητες που δένουν τους γονείς με τα παιδιά, όπως yoga, baby swimming και βρεφικό μασάζ, το Πρότυπο Κέντρο Μητέρα - Παιδί, θα συνεχίσει και με δράσεις που απευθύνονται αποκλειστικά σε γονείς, προκειμένου να βοηθηθούν σε θέματα διαπαιδαγώγησης. Έχουν ήδη προγραμματιστεί τα επόμενα δωρεάν σεμινάρια του κύκλου του Σαββάτου, όσο και η Σχολή Γονέων. 

Διαβάστε ακόμα

Καλαμάτα: Δωρεάν σεμινάριο για γονείς - Η πρώιμη παρέμβαση και ο ρόλος της στην εξέλιξη του παιδιού | Πρότυπο Κέντρο Μητέρα Παιδί

Βράβευση λιλιπούτειων κολυμβητών στο "Πρότυπο Κέντρο Μητέρα-Παιδί" στην Καλαμάτα

Μάθετε τα ευεργετικά αποτελέσματα της yoga σε έγκυες, νέες μαμάδες και παιδιά

Γυμναστική εγκύων στο νερό - Πρότυπο Κέντρο “ΜΗΤΕΡΑ – ΠΑΙΔΙ”

Πόσο σημαντική είναι η βρεφική κολύμβηση;

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα