Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 12:45

Επέστρεψαν στην πατρίδα τους οι Devogel (4birdsoverland)

Στην πατρίδα τους επέστρεψαν οι Devogel (4birdsoverland), αυτή η γεμάτη περιέργεια οικογένεια από την Ολλανδία, που ταξίδεψε σε αρκετές χώρες από τον περασμένο Αύγουστο, εξερευνώντας τον κόσμο. Τη γνωρίσαμε στην Καλαμάτα, όπου επέλεξε να παραμείνει τους χειμερινούς μήνες.

Ακολούθησε η Τιφλίδα, η Αθήνα και η Βενετία και τελικά επιστροφή στην Ολλανδία. Φαίνεται λοιπόν πως η παραμονή τους στην Καλαμάτα ήταν ο λόγος να αποφασίσουν πως τους αρέσει να μένουν για μεγάλη χρονική περίοδο σε ένα μέρος.

O Pim, η Annemieke, o Floris και ο Victor, δοκίμασαν κι επέλεξαν την Ευρώπη, αλλά η Ελλάδα που τόσο αγάπησαν, όπως και άλλες χώρες, δυστυχώς δεν διαθέτουν το μοντέλο εκπαίδευσης που αναζητούν. Ετσι, επέστρεψαν στην Ολλανδία. Πούλησαν το ΜΑΝΚΑΤ, τα δυο αγοράκια της οικογένειας πηγαίνουν στο σχολείο και τώρα η οικογένεια αναζητά σπίτι κι έχει βάλει στόχο να δημιουργήσει το δικό της σχολείο στην Ολλανδία.

Μιλώντας Διαδικτυακά με τον Pim επιβεβαιώθηκαν όσα ανέφεραν οι τελευταίες τους αναρτήσεις. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά μας μετέφερε πως έψαχναν ένα κατάλληλο μέρος για να μείνουν περισσότερο, αφού έμειναν στην Καλαμάτα για 3 μήνες. Και ύστερα από μία προσπάθεια σε Τιφλίδα, Αθήνα και Βενετία, διαπίστωσαν ότι τα διεθνή σχολεία δεν τους ταιριάζουν και αποφάσισαν να κάνουν το δικό τους σχολείο, το οποίο θα δημιουργήσουν στην Ολλανδία. Αυτό είναι το σχέδιό τους για την ώρα, αλλά όπως σχολιάζει ο Pim, το να έχει κάποιος σταθερούς στόχους δεν είναι έξυπνο. Προτρέπει να έχουμε την κατεύθυνση και να ρυθμίζουμε τα πανιά όποτε χρειαστεί!

Pim: "Hi, I guess our last facebook posts are the best summary. So we were looking for a suitable place to stay longer after staying in Kalamata for 3 months, and after trying Tbilisi, Athens, Venice, we found that the international schools did not suit us well. That made us wanting to start our own school and we will do this in The Netherlands. That's the plan for now, but as we did while travelling, having fixed goals is not a smart thing to do: have direction and adjust sails whenever needed"!

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την οικογένεια των Devogel:

Ελληνικά: 4BIRDSOVERLAND: Η οικογένεια που άλλαξε τη ζωή της μάς ξεναγεί στο σπιτικό της (video εκπομπής "Εύφορη Γη")

Αγγλικά: 4BIRDSOVERLAND: The family that turned page in their life hosts us at their home (video)

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα