Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 22:36

Στα χωράφια με άγνωστο "αύριο" οι παραγωγοί (εκπομπή Εύφορη Γη)

 

Αγωνιούν για το αύριο των καλλιεργειών τους οι παραγωγοί της Τριφυλίας, όπως και οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα. Ελπίζουν η αγορά να κινηθεί το επόμενο διάστημα και α συνεχίσουν κανονικά να φροντίζουν τα χωράφια τους, αλλά ανησυχούν για τις συνέπειες της πανδημίας, τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική αγορά. Οι επιταγές "σκάνε" απλήρωτες στα χέρια τους, οι υποχρεώσεις τους μένουν απλήρωτες, δεν έχουν ρευστότητα για να καλλιεργήσουν και την ίδια ώρα έχουν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που έχουν επηρεάσει τις εξαγωγές αλλά και τις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Τους χρωστάνε λεφτά από το 2019 και η μετάθεση πληρωμής των ςεπιταγών κατά τουλάχιστον 75 ημέρες τους αφήνει ξεκρέμαστους, ενώ φοβούνται πως οι μεταφορικές θα βάλουν φρένο, αν δε δοθούν επιδοτήσεις από το κράτος, αφού πέρα από την καραντίνα των οδηγών στις άλλες χώρες, θα έρθουν αντιμέτωποι και με το άδειο φορτίο, χωρίς έσοδα άρα, για την επιστροφή τους. 

Δείτε το βίντεο της εκπομπής Εύφορη Γη - Η Κέλλυ Δημητρούλια συζητά στο χωράφι και το συσκευαστήριο με αγρότες, εκπροσώπους συνεταιρισμούς και με τον διευθυντή της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλο:

Διαβάστε ακόμα: 

Αγρότες σε απόγνωση, ξερίζωμα καλλιεργειών, άδεια ράφια και αισχροκέρδεια οι φόβοι των μεταχρονολογημένων επιταγών

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα