Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 15:51

Ηλεία: Τα «ρίχτερ» δεν προκάλεσαν σοβαρές ζημιές

Υλικές ζημιές μικρής έκτασης και φόβο στους πολίτες του νομού Ηλείας άφησαν πίσω τους τα 6,4 Ρίχτερ (,6,8 Ρίχτερ σύμφωνα με το  Ευρωμεσογειακό). Αυτό έδειξε η αυτοψία των κλιμακίων τα οποία από το πρωί ξεκίνησαν πρωτοβάθμιο οπτικό έλεγχο από τις σχολικές μονάδες οι οποίες παρέμεναν κλειστές για προληπτικούς λόγους. Οι έλεγχοι επεκτάθηκαν σε όλα τα δημόσια κτήρια και σύμφωνα με την ενημέρωση τις αρμόδιες υπηρεσίες σε κανένα εξ αυτών δεν παρουσιάστηκε το παραμικρό πρόβλημα.


Στην πόλη του Πύργου, η ένταση της δόνησης, προκάλεσε την κατάρρευση παλαιάς πέτρινης μάντρας στην οδό Δραγατσανίου με αποτέλεσμα σταθμευμένο αυτοκίνητο να υποστεί ζημιέ, ενώ στη κοινότητα Καβάσιλα προκλήθηκαν ρωγμές σε υδραγωγείο.
Με το πρώτο φως της ημέρας, στον Δήμο της Ήλιδας με έδρα τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ηλείας την Αμαλιάδα, ύστερα από εντολή του δημάρχου σχηματίστηκαν πέντε κλιμάκια μηχανικών και αμέσως ξεκίνησαν οι έλεγχοι στα σχολεία του Δήμου, στις εκκλησίες και στα δημόσια κτήρια.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος επικοινώνησε νωρίς το πρωί με την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ), όπου  ενημερώθηκε για τα έως τώρα δεδομένα και θα βρίσκεται σε επαφή μαζί τους, προκειμένου αν αναφερθούν ζημιές ιδιωτών κλιμάκιό τους να προχωρήσει στις προβλεπόμενες αυτοψίες.
Για μετασεισμό οποίος μπορεί να κυμανθεί από 5,8 έως και 6,1 Ρίχτερ έκανε λόγο ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης: «Αν δεν γίνει ο σεισμός αυτός δεν θα ησυχάσουμε, δήλωσε αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η όποια μετασεισμική δόνηση δεν θα έχει υλικές ζημιές.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα