Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 16:01

"Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες": Ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις και έργα στην Μικρή Μαντίνεια (photos)

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες" τονίζει πως επανειλημμένα έχει επισημάνει βασικές ελλείψεις σε όλες τις συνοικίες της πόλης αλλά και σε σημαντικά αξιοθέατα στα διοικητικά όρια του δήμου Καλαμάτας, "σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να ενεργοποιήσει την δημοτική αρχή, που είτε κωφεύει είτε δεν μπορεί να επιλύσει επιτυχώς προβλήματα καθημερινότητας και έλλειψης υποδομών".

Όπως αναφέρεται: "Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Μικρή Μαντίνεια. Ακόμα και στον κεντρικό δρόμο δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και εκεί που υπάρχουν αυτά είναι γεμάτα αυτοφυή βλάστηση γεγονός που αναγκάζει τους πεζούς να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα. Προστατευτικά κιγκλιδώματα στην παραλία που οριοθετούν τον δρόμο από την παραλία είναι οξειδωμένα και φθαρμένα και αποτελούν κίνδυνο ατυχήματος στους διερχόμενους. Παράλληλα η παραλία είναι αφρόντιστη και ο δρόμος που συνδέει την περιοχή με την Καλαμάτα με εκτεταμένες φθορές , αδικαιολόγητη κατάσταση για μια περιοχή που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.
Ενώ η καλοκαιρινή περίοδος έχει μπει για τα καλά, το σημαντικό θέρετρο έχει αφεθεί στην μοίρα του, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της περιοχής δικαιολογημένα να διαμαρτύρονται, καθώς περιμένουν την τουριστική περίοδο για να δουλέψουν και να υποδεχτούν τους ντόπιους και ξένους τουρίστες.
Ταυτόχρονα η Μικρή Μαντίνεια είναι μια περιοχή χωρίς σύγχρονο οδικό δίκτυο, χωρίς βασικές δημοτικές υποδομές όπως μια πλατεία και χώρους αναψυχής για τις οικογένειες που δυσκολεύει την ζωή των μονίμων κατοίκων αλλά και των παραθεριστών.
Βασικές ενέργειες πολλές από τις οποίες μπορούν να γίνουν άμεσα για την Μικρή Μαντίνεια είναι ο καθαρισμός των πεζοδρομίων, η κατασκευή νέων εκεί που δεν υπάρχουν, ο ευπρεπισμός του παραλιακού μετώπου, η ανάπλαση του ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου απέναντι από το οίκημα Παναγιώταρου, η μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων αυτοκινήτων με μέσα όπως φωτογραφικό ραντάρ, η αξιοποίηση του δημοτικού κτιρίου Παναγιώταρου και βέβαια η ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να ενεργοποιηθεί επιτέλους και να κατανοήσει ότι ο δήμος Καλαμάτας δεν είναι μόνο η κεντρική πλατεία και ο γραμμικός άξονας της Αριστομένους, αλλά όλες οι συνοικίες και όλες οι κοινότητες, που χρειάζονται την μέριμνα του δήμου και την υλοποίηση αναγκαίων παρεμβάσεων και έργων".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα