Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 20:59

Μεσσηνία: Ψάχνουν λύσεις για τα προβλήματα του ΓΟΕΒ Παμίσου

Λύσεις ψάχνουν άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων σχετικά με τη λειτουργία του ΓΟΕΒ Παμίσου.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Π. Φωτέας» του Διοικητηρίου συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, με την πρόεδρο του ΓΟΕΒ κ. Αρχοντάκη, τον ανάδοχο λειτουργίας του αντλιοστασίου Αγίου Φλώρου, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους πέντε υδρονομείς καθώς και τον υδραυλικό του ΓΟΕΒ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν αλλά και αυτά που παρουσιάστηκαν πρόσφατα και σχετίζονται με τη μείωση της πίεσης, έχοντας αποτέλεσμα την αδυναμία του δικτύου να αρδεύσει όλους τους καλλιεργητές, ενώ εντοπίστηκε ο τρόπος επίλυσης του ζητήματος με τον αντιπεριφερειάρχη να ζητάει από τον υπεύθυνο λειτουργίας του αντλιοστασίου να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες επίλυσης του θέματος.

 

Ακολούθως ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο οποίος στοχεύει στην υλοποίηση έργων ενίσχυσης της λειτουργίας του ΓΟΕΒ και αναβάθμισης των υποδομών του. Τα έργα αυτά αφορούν αντιπλημμυρικά έργα, 1,2 εκ. ευρώ, έργα αναβάθμισης του στραγγιστικού αρδευτικού και οδικού δικτύου, επίσης 1,2 εκ. ευρώ καθώς και έργα που θα αντληθούν από πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση του κλειστού δικτύου με προϋπολογισμό 2,2 εκ. ευρώ.

Από την πλευρά του ΓΟΕΒ και σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, τονίστηκε για άλλη μια φορά, ότι για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, θα πρέπει άμεσα οι καλλιεργητές να εξοφλήσουν τις οφειλές προηγούμενων ετών, διαφορετικά και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις οι οφειλές θα βεβαιωθούν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα