Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 10:05

Αντικατάσταση αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές του Πηδήματος

Ένα σημαντικό έργο υπεγράφη από το Δήμαρχο Καλαμάτας. Πρόκειται για το έργο, προϋπολογισμού 500.000 €, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και έχει ως αντικείμενο την αντικατάσταση του υπάρχοντος αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές του Πηδήματος στην Τοπική Κοινότητα Αρφαρών, καθώς και την αντικατάσταση 2 πεπαλαιωμένων αντλιών.

Ο υπάρχων αγωγός είναι παλιός και ανεπαρκής, γι' αυτό και πρέπει να αντικατασταθεί. Στο αντλιοστάσιο θα εγκατασταθούν 2 υποβρύχιες αντλίες επιπλέον της υπάρχουσας, καθώς και γερανογέφυρα χειροκίνητη με παλάγκο - αλυσίδα επίσης χειροκίνητο, ανυψωτικής ικανότητας ενός τόνου. Ακόμη, θα εγκατασταθούν νέες σωληνώσεις και υδραυλικά εξαρτήματα, καθώς και νέος ηλεκτρικός πίνακας και νέος πίνακας αυτοματισμού.

Ο νέος καταθλιπτικός αγωγός, συνολικού μήκους 3.200 μέτρων, θα κατασκευασθεί από σωλήνες πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς. Τα πρώτα 2.150 μέτρα θα είναι διαμέτρου Φ 225 και πίεσης 25 ατμοσφαιρών, ενώ τα υπόλοιπα 1.050 μέτρα θα είναι διαμέτρου Φ 200 και πίεσης 16 ατμοσφαιρών.

Στη δεξαμενή θα εγκατασταθεί διάταξη χλωρίωσης, με ένα δοχείο αποθήκευσης χλωρίου και δύο δοσομετρικές αντλίες.

Η υπογραφή της σύμβασης του έργου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 μεταξύ του Δημάρχου και του νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περισσότερο διαβασμένα