Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 20:12

Προγραμματική σύμβαση για υδρογεωτρήσεις στη Λήμνο

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Δήμου Λήμνου, με το σκοπό της υλοποίησης του έργου «Επίβλεψη- παραλαβή ανόρυξη υδρογεωτρήσεων στη Νήσο Λήμνο», υπέγραψε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης η ΓΓΑιΝΠ πρόκειται να παράσχει το απαραίτητο εκείνο προσωπικό για την επίβλεψη και παραλαβή διενέργειας υδρογεωτρήσεων στη Λήμνο, ενώ θα προβαίνει και στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση της ομαλής εκτέλεσης του εν λόγω έργου, ώστε να βοηθηθεί ο Δήμος να ολοκληρώσει ένα έργο υποδομής που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του νησιού.
Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε ότι: Oι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των νησιωτικών Δήμων, συνεχίζονται με συνέπεια και επιμονή. Οι προγραμματικές αυτές συμβάσεις της ΓΓΑιΝΠ έρχονται να απαντήσουν στο ρεαλιστικό πρόβλημα των υποστελεχωμένων Δήμων, οι οποίοι δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν μελέτες ή ακόμη και έργα σημαντικά για την ζωή των νησιωτών. Θέτουμε στη διάθεση των νησιωτικών ΟΤΑ το ανθρώπινο δυναμικό της δημόσιας διοίκησης, εξειδικευμένο προσωπικό και όλα τα εργαλεία εκείνα που χρειάζονται ώστε να ολοκληρώσουν τα έργα που έχουν σχεδιάσει και θεωρούν απαραίτητα για την ανάπτυξη των τόπων τους. Η προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Λήμνου, σε συνέχεια και άλλων αντίστοιχων, είναι μια επιπλέον προσπάθεια που κινείται στο παραπάνω πλαίσιο για την ενίσχυση των νησιών και την αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα