Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 14:52

Άμεση η αυτοψία από τον Δήμο Καλαμάτας σε προβληματικές ράμπες ΑΜΕΑ, μετά την ανάρτηση της Εύφορης Γης (Φωτογραφίες)

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Καλαμάτας για την καταγραφή των προβληματικών ραμπών ΑμεΑ, στο κέντρο της πόλης, μετά την σημερινή ανάρτηση της "Εύφορης Γη".

Αφορμή στάθηκε ατύχημα ΑμεΑ με αμαξίδιο σε ράμπα κεντρικού δρόμου, όταν οι ρόδες από το καροτσάκι του κόλλησαν στην υπερυψωμένη σε σχέση με τη ράμπα άσφαλτο, με συνέπεια να πέσει. Αυτό το πρόβλημα θορύβησε αρκετούς πολίτες που καθημερινά γίνονται μάρτυρες δυσάρεστων περιστατικών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Για παράδειγμα οι ράμπες επί της Βασιλέως Γεωργίου είναι μεν ομαλές, αλλά η κάθοδος αρκετά επικίνδυνη, καθώς η άσφαλτος του δρόμου είναι σημαντικά υπερυψωμένη. Το ίδιο συμβαίνει και στην Πολυχάρους και σε άλλα σημεία.

Τόσο ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος  όσο και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος άμεσα κινητοποιήθηκαν και έγινε αυτοψία από τον κ. Μαστραγγελόπουλο και τον Μηχανικό του Δήμου Βασίλη Χρονόπουλο. Δεσμεύθηκαν πως, άμεσα θα ολοκληρωθεί πλήρης καταγραφή των προβλημάτων αλλά προηγουμένως, μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει η εξομάλυνση της ασφάλτου στα κρίσιμα σημεία. Αναμένεται να ακολουθήσουν βελτιωτικές παρεμβάσεις και υπάρχουν δεσμεύσεις πως στη μελέτη για τα νέα πεζοδρόμια θα ενταχθούν και ράμπες ΑΜΕΑ.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα