Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 12:47

Καλαμάτα: Ντροπή και πάλι ντροπή... (Φωτογραφίες)

Ντροπή και πάλι ντροπή, η πόλη πολιτισμού, η Καλαμάτα, να έχει αδιάβατες ράμπες ΑΜΕΑ για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια. Ένας συνάνθρωπός μας, έπεσε από το αμαξίδιό του στο οδόστρωμα -ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί- όταν οι μπροστινές ρόδες σκάλωσαν στο "αυλάκι"' που δημιουργεί το πεζοδρόμιο με την άσφαλτο, στην καρδιά της πόλης, στο κέντρο. Και δεν είναι ο μόνος που βρέθηκε αντιμέτωπος με μια τέτοια δυσάρεστη κατάσταση. Καθημερινά, όσοι αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα βρίσκονται αντιμέτωποι με ολοένα και περισσότερα προβλήματα, αφού οι υποδομές έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Ράμπες κατεστραμμένες, άλλες φτιαγμένες πρόχειρα, άλλες αλφαδιασμένες με το προηγούμενο στρώμα ασφάλτου, που ήταν χαμηλότερο, όπως στην οδό Πολυχάρους, άλλες απότομες ή με εμπόδια. 

Το γεγονός πως ο Δήμος Καλαμάτας δεν κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις για να γίνει πραγματικά το κέντρο της πόλης προσβάσιμο για όλους είναι τουλάχιστον προκλητικό για όλους αυτούς τους ανθρώπους που χρειάζονται σωστές υποδομές για να μετακινηθούν.

Η αυτοψία θα έπρεπε να είναι καθημερινή και η βελτίωση να αποτελεί κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη των τεχνικών υπηρεσιών.

Για να αντιληφθούν οι αρμόδιοι το μέγεθος του προβλήματος πραγματικά καλό θα ήταν να δοκιμάσουν να μετακινηθούν στο κέντρο της πόλης (όπου υπάρχουν ράμπες) και σε άλλες περιοχές (όπου δεν υπάρχει καμία υποδομή) με αναπηρικό αμαξίδιο. 

Είμαστε πρόθυμοι να του ακολουθήσουμε και να καταγράψουμε μαζί τους τα προβλήματα με στόχο αυτή η πόλη να γίνει πραγματικά χρήσιμη για τους ανθρώπους της.

Όλοι έχουμε διαπιστώσει πως και οι ράμπες που έχουν γίνει δεν αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου, αλλά είναι μεμονωμένες και χωρίς συνέχεια.

Ελπίζουμε η νέα δημοτική αρχή να δει με ευαισθησία το θέμα και να παρέμβει άμεσα και ουσιαστικά.

Παράλληλα να ξεκινήσει ο προβληματισμός για να έχουμε όλοι πρόσβαση σε όλους τους χώρους, όπως ιατρεία, δημόσια κτήρια κ.λπ. 

Κέλλυ Δημητρούλια

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα