Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 16:49

Πτυχίο και Βιογραφικό μαζί για άμεση διασύνδεση των φοιτητών με την αγορά

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, με το σύγχρονο, καινοτόμο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας στη Βιοτεχνολογία, διασυνδέοντας άμεσα την ακαδημαϊκή εκπαίδευση με τις επιχειρήσεις, με ενσωμάτωση στο πρόγραμμα σπουδών εξατομικευμένων εργαλείων κατάρτισης που επιτρέπουν στους φοιτητές να διεκδικήσουν άμεσα τη θέση που επιθυμούν στην αγορά.

Το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ καινοτομεί για ακόμη μια φορά, πλαισιώνοντας την εκπαίδευση σε επιχειρηματικές εφαρμογές στη βιοτεχνολογία (τομείς φαρμάκων και υγείας, τροφίμων και διατροφής, περιβάλλοντος, βιοχημικής και μοριακής διαγνωστικής) και τη διαχείριση διαδικασιών οργάνωσης και διοίκησης επιχειρηματικών μονάδων, με ένα πρόγραμμα εντατικής εξατομικευμένης πρακτικής κατάρτισης που περιλαμβάνει προετοιμασία βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής σύμφωνα με τους όρους της αγοράς, εικονικές συνεντεύξεις με εκπροσώπους της αγοράς και εταιρείες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού για βελτιστοποίηση απόδοσης με βάση τον ανταγωνισμό, ανάπτυξη επιχειρηματικής ιδέας και προσομοίωση διαχείρισης επιχείρησης, δεξιότητες επικοινωνίας και παρουσίασης, ψηφιακό μάρκετινγκ, διαχείριση έργων και άλλες θεματικές, όπως αυτές θα προκύψουν από τη διάγνωση αναγκών των φοιτητών.  Επιπλέον, η μαθησιακή εμπειρία εμπλουτίζεται περαιτέρω με σεμινάρια, επισκέψεις και πρακτικές ασκήσεις σε επιλεγμένες επιχειρήσεις, καθώς και δράσεις διάδρασης με διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο, καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών, τύπου «ΜΒΑ» στη Βιοτεχνολογία που υλοποιείται στην Αθήνα με τη σφραγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Tμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας) και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας) και απευθύνεται σε απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες ή εν δυνάμει επιχειρηματίες, οι οποίοι επιθυμούν να είναι πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

Εγγύηση για την ποιότητα αυτής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αποτελεί το γεγονός ότι η εντατική κατάρτιση (bootcamp 2 εβδομάδων) έχει ανατεθεί στη Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε., η οποία έχει μακρά εμπειρία, ειδίκευση και διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην επαγγελματική και επιχειρηματική εκπαίδευση και κατάρτιση και στη διαχείριση καινοτόμων ευρωπαϊκών έργων. Στο πλαίσιο αυτό ήδη διερευνώνται επιπλέον συνέργειες για μετακινήσεις φοιτητών σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια με την υποστήριξη των ευρωπαϊκών έργων  «ALICE»: καινοτομία στη διαχείριση λυμάτων, «GRAGE»: αστικό περιβάλλον και ποιότητα ζωής ηλικιωμένων, «VOICE»: ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών μέσα από την πλατφόρμα www.innovvoice.com.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017.

Αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή ταχυδρομικά: Vioepixeirein_poster_16062017Γραμματεία Δ.Π.Μ.Σ. ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48, 116 35, Αθήνα. Η πρόσκληση υποβολής είναι διαθέσιμη εδώ και τα πρότυπα έντυπα προς υποβολή εδώ.

Γίνονται  δεκτοί  πτυχιούχοι  Τμημάτων  ανώτατης  εκπαίδευσης  (Α.Ε.Ι./A.T.E.I.) της ημεδαπής ή  αναγνωρισμένων  ομοταγών ιδρυμάτων  της αλλοδαπής. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει τον Οκτώβριο 2017.

Το πρόγραμμα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τα διεθνή πρότυπα, διαρκεί τρία εξάμηνα (δύο πρώτα εξάμηνα εκπαίδευσης και ένα εξάμηνο συγγραφής διπλωματικής εργασίας/πρακτικής σε συνεργαζόμενη επιχείρηση/εντατικής εξατομικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης) και είναι πλήρους, αποκλειστικής και υποχρεωτικής παρακολούθησης.

Ο/η νικητής/τρια του διαγωνισμού καινοτομίας Life Innovation (APIVITA - ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ) θα απαλλαγεί από το σύνολο των διδάκτρων http://www.ekt.gr/el/news/20835

Πληροφορίες: http://bioepixirin.bio.uth.gr ή/και Γραμματεία Δ.Π.Μ.Σ. Τηλ. 210‐7273735
 

 

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα