Πέμπτη, 25 Μαϊος 2017 22:36

"Μύλος" με τις αυξομειώσεις πόρων για τη δακοκτονία στη Μεσσσηνία

«Μύλος» επικράτησε με την ανακοίνωση της τροποποίησης των πιστώσεων για τη δακοκτονία στη Μεσσηνία, αφού ενώ για την Π.Ε. Μεσσηνίας προβλέπεται αύξηση κατά 460.000 ευρώ, στην Τριφυλία το ποσό μειώνεται κατά 70.000 ευρώ, την ώρα μάλιστα που είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη των  εργολάβων. Αμεση ήταν η κινητοποίηση των φορέων της περιοχής και της ΔΑΟΚ καθώς οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές σε περίπτωση ακύρωσης του διαγωνισμού, λόγω της μείωσης του ποσού. Τελικά υπάρχουν διαβεβαιώσεις πως πρόκειται περί λάθους, το οποίο θα διορθωθεί άμεσα από τα αρμόδια υπουργεία.

Σε επικοινωνία μας με τη βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη, η οποία είχε ανακοινώσει νωρίτερα  (μαζί με τον Π. Κωνσταντινέα) την αύξηση του ποσού για τη δακοκτονία στη Μεσσηνία, επιβεβαιώθηκαν τα "περί λάθους". Οπως δήλωσε, έχει λάβει διαβεβαιώσεις για την άμεση αποκατάσταση και τόνισε πως πρόκειται για αύξηση κατά 1 εκ. ευρώ του ποσού για τη δακοκτονία συνολικά στις περιφέρειες της χώρας, εκ του οποίου οι 370.000 ευρώ αντιστοιχούν στη Μεσσηνία, χρήματα που θα δώσουν τη δυνατότητα να καλυφθεί τουλάχιστον ακόμα ένας (τρίτος) ψεκασμός στα ελαιόδεντρα της Π.Ε. Μεσσηνίας και ίσως αν χρειαστεί 4ος σε ελάχιστες μόνο περιοχές που θα παρουσιάσουν υψηλό κίνδυνο.
Και πάλι δεν ικανοποιείται στο σύνολό του το αίτημα των τοπικών φορέων  που ζητούσαν χρηματοδότηση για 4 ψεκασμούς σε όλη την περιοχή, στο πρόγραμμα δακοκτονίας της οποίας φέτος έχουν προστεθεί επιπλέον 1 εκ. ελαιόδεντρα, τα οποία δεν συμπερλαμβάνονταν προηγούμενες χρονιές.Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα