Τρίτη, 23 Μαϊος 2017 10:35

Η κλωστική κάνναβη κατακτά περισσότερη γη - Αδειοδότηση και σπορά στη Μεσσηνία (vd - ph)

Η σπορά κάνναβης γίνεται φέτος για 2η χρονιά ύστερα από τη νομιμομποίησης της καλλιέργειας κλωστικής στην Ελλάδα, έναν περίπου χρόνο πριν. Οι καλλιεργητές διαρκώς αυξάνουν, όπως και τα στρέμματα που καλλιεργούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ωστόσο, παραμένουν αρκετοί εκείνοι που πειραματίζονται, για να δοκιμάσουν το προϊόν και τις προωθητικές του δυνατότητες. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και η καλλιέργεια του Νικόλα Τσαπόγα στη Μεσσηνία, ο οποίος έσπειρε 2 στρέμματα γης, στην ιδιόκτητη έκταση που έχει στην ανατολική Πυλία. Εκεί καλλιεργεί βιολογικά κάθε του καλλιέργεια, και δίνει βαρύτητα στα αρωματικά φυτά.

Η σπορά της κλωστικής κάνναβης, στην πρώτη έκταση που καλλιεργείται στο νομό, έγινε ύστερα από τις απαραίτητες αδειoδοτήσεις με την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Απαραίτητο φυσικά το ποινικό μητρώο μεταξύ άλλων δικαιολογητικών, όπως χρήσης νερού, ΟΣΔΕ κ.λπ.

Την ημέρα που έγινε η σπορά, ο Νικόλας είχε δίπλα του τη γυναίκα και την κόρη τους αλλά και οικογένειες φίλων. Μπορεί να κουράστηκαν καθώς δεν χρησιμοποιήθηκαν μηχανικά μέσα, αλλά όλοι μαζί χάρηκαν τη διαδικασία και τη φύση.

                                                Δείτε το βίντεο:

                                            

Επόμενο βήμα είναι η αναζήτηση τρόπου προώθησης του προϊόντος, όταν θα γίνει η συγκομιδή του σε 3 μήνες περίπου.
        
                                     

Με δεδομένο όμως πως ήδη εδώ και αρκετούς μήνες δραστηριοποιούνται στη χώρα μας αρκετοί παραγωγοί, ορισμένοι εκ των οποίων συμμετέχουν Συνεταιρισμό Βιολογικής Κλωστικής Κάνναβης «ΚΑΝΝΑΒΙΟ» στον οποίο έχει απευθυνθεί ο Νικόλας, εκτιμά ο ίδιος πως η αναζήτηση τρόπων προώθησης δεν θα είναι τουλάχιστον ιδιαίτερα δύσκολη. 

                                       Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα