Σάββατο, 06 Μαΐου 2017 08:17

Παραμένει στον «αέρα» η δακοκτονία στη Μεσσηνία – Απαραίτητο το ΚΤΕΟ για τα ψεκαστικά των εργολάβων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με το δάκο να παραμονεύει και τους παραγωγούς να εύχονται να μην επικρατήσουν δυσμενείς καιρικές συνθήκες το επόμενο διάστημα για να σωθεί η φετινή ελαιοπαραγωγή , άγνωστο παραμένει ακόμα αν τελικά θα σταθεί δυνατό να γίνουν πάνω από δυο ψεκασμοί δακοκτονίας. Από τη μεριά του υπουργείου δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση στο αίτημα για πρόσθετη χρηματοδότηση, αφού φέτος έχουν προστεθεί για ψεκασμό επιπλέον 1.000.000 ελαιόδεντρα στην περιοχή της Μεσσηνίας. Από  την πλευρά της η ΔΑΟΚ περιμένει τις αποφάσεις και παράλληλα προχωρά τους σχετικούς διαγωνισμούς.

Σύμφωνα με το διευθυντή της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, Γιάννη Κυριακόπουλο, ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί εδώ και 2 εβδομάδες οι απαραίτητες διαδικασίες για το διαγωνισμό και μέχρι τις 16 Μαΐου ισχύει το δικαίωμα υποβολής προσφορών από τους υποψήφιους εργολάβους .

Στη συνέχεια, θα ακολουθηθεί η διαδικασία ανοίγματος των προσφορών και της αξιολόγησης, προκειμένου να αναδειχθούν οι εργολάβοι που θα εγκαταστήσουν το δίκτυο των παγίδων σε όλο το νομό.

Αναφορικά με το διαγωνισμό για την ανάδειξη εργολάβων ψεκασμού, ο οποίος έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή και αποσταλεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η υποβολή των φακέλων των υποψηφίων θα είναι έως τη 1η Ιουνίου.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΚΤΕΟ ΨΕΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ

Ο κ. Κυριακόπουλος επισημαίνει πως φέτος οι υποψήφιοι εργολάβοι θα πρέπει να δείξουν προσοχή στην κατάθεση της ηλεκτρονικής τους δήλωσης για το διαγωνισμό, καθώς έχουν προστεθεί στοιχεία που αφορούν στο πιστοποιητικό επιθεώρησης του εξοπλισμού του ψεκαστικού. Αν οι υποψήφιοι δεν έχουν συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπονται αναλυτικά στην προκήρυξη, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να απορριφθούν.