Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 20:49

Με 295 δείγματα ελαιολάδων ο διεθνής διαγωνισμός Athena στην Costa Navarino

Με 295 δείγματα ελαιολάδων ο διεθνής διαγωνισμός Athena στην Costa Navarino

Με 295 δείγματα ελαιολάδων από 10 χώρες ξεκίνησαν σήμερα οι διαδικασίες αξιολόγησης στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού Athena International Olive Oil Competition 2017 που διεξάγεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και φέτος λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις Navarino Dunes της Costa Navarino στη Μεσσηνία.

O διαγωνισμός Athena αφορά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα απ’ όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου που οργανώνεται στη χώρα μας και πιστοποιείται από την υψηλή συμμετοχή ξένων ελαιολάδων (φέτος το 45% των δειγμάτων), αλλά και ξένων κριτών, καθώς οι 13 από τους 21 προέρχονται εκτός Ελλάδος.

Ήδη από πέρσι, οπότε οργανώθηκε για πρώτη φορά στη σκιά της Ακρόπολης, ο διαγωνισμός, κέρδισε τις εντυπώσεις και την εμπιστοσύνη του κόσμου του ελαιολάδου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Φέτος πραγματοποιείται στη Μεσσηνία, «πατρίδα της κορωνέικης, της πιο γνωστής ελληνικής ποικιλίας ελιάς, που λόγω υψηλής ποιότητας φύεται πλέον σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Δήμου Πύλου – Νέστορος, με αφορμή τη χθεσινή υποδοχή των κριτών και το πρόγραμμα ξενάγησης που έχει καταρτίσει.

Οι εμπειρογνώμονες της διεθνούς κριτικής επιτροπής θα επισκεφθούν τον ελαιώνα της Μεσσηνίας, αλλά και αρχαιολογικούς χώρους, όπως τα Ανάκτορα του Νέστορα (όπου έχουν βρεθεί αγγεία συντήρησης ελαιολάδου), την περίφημη Βυζαντινή εκκλησία στην Χριστιανούπολη και τον όρμο του Ναυαρίνου.

Μεγάλος χορηγός του διαγωνισμού φέτος είναι το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει τρεις ημέρες, μέχρι και την Τετάρτη 22 Μαρτίου, και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα athenaoliveoil.gr στις 31 Μαρτίου 2017.



 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022