Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 20:44

Ψάχνουν χρηματοδοτήσεις για αποζημιώσεις ελαιοπαραγωγών – Καμία αποζημίωση κατ’ εξαίρεση λέει ο ΕΛΓΑ

«Δεν αποζημιώνεται κατ’ εξαίρεση κανένας παραγωγός για ζημιές που δεν είναι ασφαλισμένες. Αυτά τα κατ’ εξαίρεση έφεραν τον οργανισμό στα πρόθυρα της διάλυσης στο παρελθόν», κατέστησε σαφές ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ  Θεοφάνης Κουρεμπές, αναφορικά με τα αιτήματα αποζημίωσης λόγω εκτεταμένης δακοπροσβολής, που έχει οδηγήσει σε απόγνωση πλήθος ελαιοπαραγωγών.

Όπως είπε, με αφορμή την παρουσία του σε σε εκδήλωση στην Καλαμάτα, καθώς υπάρχει μια πίεση προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για αποζημίωση των παραγωγών, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία αναζήτησης χρηματοδοτικών εργαλείων, είτε μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, είτε μέσω Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ – ΠΣΕΑ) για την κάλυψη ενός έστω μέρους της απώλειας του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, λόγω δακοπροσβολής και μυκητολογικών ασθενειών.

Οσο για τις ζημιές που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα τους τελευταίους μήνες, παρατήρησε πως η διαδικασία αποζημίωσης απευθείας από ΕΛΓΑ προχωράει, ενώ σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία για τα ΠΣΕΑ.

Ο κ. Κουρεμπές παρέστη στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς & Ελαιολάδου, η οποία διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα.



Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα