Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018 08:44

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 25/8 το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου

Τα εγκαίνια του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου στο κτίριο Μαιζώνος στο φρούριο Νιόκαστρο Πύλου, θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018 στις 7:30 μ.μ. το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Το Μουσείο θα εγκαινιάσει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Στρατής.

 Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, την έκθεση πλαισιώνουν μοναδικά αρχαιολογικά εκθέματατα οποία «αφηγούνται την ιστορία της Πυλίας από την απώτερη προϊστορία έως τα ρωμαϊκά χρόνια μέσα από ένα εύληπτο εκθεσιακό σενάριο και καινοτόμους τρόπους παρουσίασης που υποστηρίζονται από ψηφιακές εφαρμογές και εντάσσονται αρμονικά στο ιστορικό, διατηρητέο κτίριο του Μαιζώνος.

Η μετεγκατάσταση και επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου στο φρούριο Νιόκαστρο Πύλου συμβάλλει στη δημιουργία ενός δυναμικού πολιτισμού, καθώς στο εσωτερικό του συνυπάρχουν μνημεία, μουσεία και εκθέσεις που αλληλοσυμπληρώνουν και αναδεικνύουν την ιστορική, θρησκευτική, αρχιτεκτονική και πολιτισμική ενότητα της Πύλου και της ευρύτερης περιοχήςσυμπληρώνει η ανακοίνωση.

Το έργο «Επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου, Δήμου Πύλου - Νέστορος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2015 από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με προϋπολογισμό 1,1 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Προγράμματος«Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) (2007 - 2013).

Περισσότερες πληροφορίες για το μουσείο στην ιστοσελίδα του www.pylos-museum.gr

 ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα