Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018 10:05

Μουσείο Τζέιμς Μποντ (στο χείλος ενός γκρεμού)

Μουσείο Τζέιμς Μποντ (στο χείλος ενός γκρεμού)
φωτό: reader.gr

Στο χείλος ενός γκρεμού στο Ζέλντεν της Αυστρίας τοποθέτησε ο Αυστριακός αρχιτέκτονας Γιόχαν Ομπερμόζερ (Johann Obermoser) ένα μουσείο που θα φιλοξενήσει μια έκθεση η οποία εξερευνά την ιστορία του Τζέιμς Μποντ.

Το κτίριο βρίσκεται στην κορυφή του όρους Γκάισλατσκογκλ, σε υψόμετρο πάνω από 3.000 μέτρα, στην τοποθεσία που ήταν το σκηνικό για το κυνηγητό στο χιόνι το οποίο απολαύσαμε στην ταινία του 2015 «Spectre».

Ευρισκόμενο μέσα σε ένα θέρετρο για σκι, το με εμβαδόν 1.300 τετραγωνικών μέτρων μουσείο είναι ένα από τα μουσεία σε μεγαλύτερο υψόμετρο σε όλον τον κόσμο. Ο Όμπερμοζερ χρησιμοποίησε μπετόν, ως «αντανάκλαση» του γρανίτινου φυσικού περιβάλλοντος και, στον σχεδιασμό τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού, ακολούθησε τα αισθητικά μονοπάτια τού εκλιπόντος σχεδιαστή παραγωγής ταινιών Τζέιμς Μποντ, του Κεν Άνταμ.

Η έκθεση με τίτλο «007 Elements» απλώνεται σε 10 αίθουσες, οι οποίες, μέσω μιας σειράς εγκαταστάσεων, οδηγούν τον επισκέπτη βήμα βήμα στη δημιουργία μιας ταινίας Τζέιμς Μποντ.

«Ο στόχος μας με τα “007 Elements” είναι να αφηγηθούμε την ιστορία της δημιουργίας ταινιών 007 με έναν υπερμοντέρνο, προκλητικό και καθηλωτικό τρόπο» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής των τεσσάρων τελευταίων ταινιών του Μποντ Νιλ Κάλοου, που σχεδίασε την έκθεση μαζί με τον Τίνο Σέντλερ.

«Θέλουμε αυτή η απίστευτη τοποθεσία να βάλει τους επισκέπτες μας στο περιβάλλον του Μποντ, και να ζωντανέψει τις ιστορίες με έναν μοναδικό και αξέχαστο τρόπο» πρόσθεσε.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα