Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 14:09

ΟΑΚ Μεσσηνίας: Εκπαίδευση ασφαλούς χρήσης αλυσοπρίονου

ΟΑΚ Μεσσηνίας: Εκπαίδευση ασφαλούς χρήσης αλυσοπρίονου

Την Τετάρτη 05 Ιουνίου ύστερα από αίτημα της εθελοντική ομάδας ΟΑΚ Μεσσηνίας Οργάνωσης προς την εταιρεία STIHL, πραγματοποιήθηκε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην ασφαλή χρήση αλυσοπρίονου.

Είναι πραγματικότητα πως παρά την μεγάλη εμπειρία που διαθέτουν οι περισσότεροι πολίτες της Μεσσηνίας λόγω και της ελαιοκαλλιέργειάς, οι εμπειρικές γνώσεις δεν αρκούν, αντιθέτως είναι αυτές που μας γεμίζουν κακή εμπιστοσύνη και μας οδηγούν σε σοβαρά ατυχήματα.
Οι καταστάσεις και οι συνθήκες που καλούνται οι εθελοντές μας να αντιμετωπίσουν σε συμβάντα με κοπές δέντρων, συνοδεύονται από πίεση χρόνου, άγχους ιδίως όταν έχουμε εγκλωβισμένα άτομα από πτώσεις δέντρων, όταν έχει διακοπεί η κυκλοφορία, όταν έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση ή και όταν πρέπει να γίνει διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης και άμεσα να κοπούν δέντρα και κλαδιά.

Στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης των Εθελοντών και με πρωτοβουλία της Ο.Α.Κ. σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, 64 άτομα (Εθελοντές της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Μεσσηνίας, της ΓΑΙΑ αλλά και στελέχη του Δήμου Καλαμάτας από τα τμήματα Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας), εκπαιδεύτηκαν από τους συνεργάτες της STIHL HELLAS , σε συνεργασία με το Ινστιτούτο ΠΥΡΟΓΝΏΣΗ στην ασφαλή χρήση αλυσοπρίονου.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα