Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 11:38

Έργα της Γιούλας Παπαδοπούλου ταξιδεύουν σε δύο πόλεις της Ρουμανίας

Έργα της Γιούλας Παπαδοπούλου ταξιδεύουν σε δύο πόλεις της Ρουμανίας

Μετά το Μόντρεαλ, το Σάο Πάολο και το Λος Άντζελες, έργα βίντεο της Γιούλας Παπαδοπούλου φτιαγμένα αξιοποιώντας συστήματα τεχνητής νοημοσύνης ταξιδεύουν σε δύο πόλεις της Ρουμανίας:

• Στην Τιμισοάρα, όπου το έργο “A.I. made me do it: Ophelia” θα προβληθεί στις 17 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2023, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα Coatings-VideoArt Garden, ένα 4ήμερο event αφιερωμένο στο πειραματικό και εικαστικό βίντεο, που πραγματοποιείται στο ιστορικό κτίριο Cazarma U σε διοργάνωση της ομάδας Copia Originala. Το έργο έχει ταξιδέψει μέχρι τώρα σε διάφορες διοργανώσεις στη Γαλλία, τον Καναδά, τη Βραζιλία και τις Η.Π.Α. και έχει βραβευθεί στον Καναδά.

• Στο Βουκουρέστι θα παρουσιαστεί ένα ακόμη έργο της φτιαγμένο με τεχνητή νοημοσύνη, το “A.I. made me do it: News from 2050”, το οποίο έχει παρουσιαστεί στο Video Art Projects στη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση Frontpage project στην Αθήνα και στο φεστιβάλ Video Art Μηδέν στην Καλαμάτα. Ένα νέο φεστιβάλ στο Βουκουρέστι, το SoMe Festival, διοργανώνει από τις 22 Σεπτεμβρίου έως 12 Οκτωβρίου 2023 μια ιδιότυπη έκθεση με έργα AR (Augmented Reality) σε 33 σημεία της πόλης (μουσεία, γκαλερί, καλλιτεχνικά στέκια, κλπ) και το έργο θα εκτίθεται τροποποιημένο σε μορφή AR.

Η Γιούλα Παπαδοπούλου γεννήθηκε το 1974. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (ΑΣΚΤ), Master στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης (ΑΣΚΤ) και από το 2019 εκπονεί διδακτορική διατριβή με θέμα τη βιντεοτέχνη στην Ελλάδα (Πολυτεχνείο Κρήτης). Το εικαστικό της έργο εστιάζει στη βιντεοτέχνη. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και διεθνώς. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Video Art Festival Μηδέν στην Καλαμάτα. Διδάσκει στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, στην κατεύθυνση Νέων Μέσων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Info: https://timisoara2023.eu/en/events/coatings-videoart-garden/ & https://marginal.ro/project/some-festival/

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022