Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 17:11

Προβληματισμοί και υποσχέσεις στο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 23 Ιουνίου το Συνέδριο της Ιχθυοκαλλιέργειας 2018, που οργανώθηκε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης στην ομιλία του την Παρασκευή, συνέπλευσε με τον ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλο, και εξήρε την συμβολή της ιχθυοκαλλιέργειας στην εθνική οικονομία και στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας. Ο Αν. υπουργός τόνισε πως είναι αξιοσημείωτη η συμβολή του κλάδου στην τόνωση του κοινωνικοοικονομικού ιστού (τοπική ανάπτυξη, συγκράτηση πληθυσμού κλπ), ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες και παραμεθόριες περιοχές.
Στην δεύτερη ομιλία του, σε πάνελ όπου το ακροατήριο ήταν η πλειοψηφία των Ελλήνων Υδατοκαλλιεργητών, παρουσίασε το έργο του Υπουργείου και συνεχάρη τον κλάδο για τα βήματα που έχει κάνει για την προώθηση του Ελληνικού ψαριού, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις όπου διευκόλυναν την ίδρυση της ΕΛΟΠΥ, της οποίας βασικός στόχος είναι η δημιουργία Ελληνικής ταυτότητας στο ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας, με πολλαπλά οφέλη τόσο για τον κλάδο όσο και για την Ελληνική οικονομία.
Επίσης, δήλωσε πως η σημερινή χρονική συγκυρία, όπου οι υδατοκαλλιεργητικές μονάδες  αναδιοργανώνονται, είναι πολύ σημαντική, επισημαίνοντας πως τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί εάν το γραφείο του δεν είχε ανοιχτές τις πόρτες του στον κλάδο και πως η ως τώρα συνεργασία τους έχει αποδώσει τους προσδοκώμενους καρπούς.
Κλείνοντας δήλωσε πως «Πολιτεία και ιδιώτες είναι στην ίδια βάρκα».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα