Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 16:00

Μαζί στη θάλασσα η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και ο DNV

Μαζί θα «επιχειρούν» και φέτος στις αποστολές έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα ο DNV, ένας από τους κορυφαίους νηογνώμονες στον κόσμο, και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Με στόχο την ενδυνάμωση των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης και την εκπαίδευση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στην ασφάλεια στη θάλασσα, ο DNV υποστηρίζει και φέτος τη δράση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης, η οποία θα αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του διασωστικού σκάφους «Όντιν».

Πρόκειται για το σκάφος της Κεντρικής Διοίκησης της οργάνωσης που καλύπτει επιχειρησιακά το Θερμαϊκό Κόλπο και τη Χαλκιδική και είναι πλήρως εξοπλισμένο για περιστατικά έρευνας και διάσωσης στην θάλασσα. Συγχρόνως, το σκάφος αξιοποιείται για τις εκπαιδεύσεις των εθελοντών της ΕΟΔ, τις περιπολίες που πραγματοποιεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τις καλύψεις ασφαλείας σε αθλητικά γεγονότα, αλλά και τα βιωματικά δρώμενα που διοργανώνει η ομάδα για τους πολίτες.

Ανήκει στο στόλο των νεότευκτων σκαφών της ΕΟΔ, τα οποία ναυπηγήθηκαν χάρη στη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Νορβηγίας και την υποστήριξη της Νορβηγικής οργάνωσης RS.

Ευχαριστούμε πολύ τον DNV!

Σχετικά με τον DNV
Ο DNV είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός που εξειδικεύεται στη διαχείριση κινδύνου, με δραστηριότητα σε πάνω από 100 χώρες. Με την πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία του, ο DNV προάγει την ασφάλεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Είτε αξιολογεί το σχέδιο ενός νεότευκτου πλοίου, είτε βελτιστοποιεί την απόδοση ενός αιολικού πάρκου, είτε αναλύει δεδομένα αισθητήρων από αγωγό φυσικού αερίου είτε πιστοποιεί τη εφοδιαστική αλυσίδα μιας εταιρείας τροφίμων, ο DNV στηρίζει τους πελάτες της και τους συνεργάτες της στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων.

Ειδικά όσον αφορά στη ναυτιλία, ο DNV με τις υπηρεσίες που παρέχει, ενισχύει την ασφάλεια, την ποιότητα, και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης όλων των τύπων πλοίων όσο και των υπεράκτιων υποδομών.

Ο DNV επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη ώστε να βρίσκει λύσεις σε στρατηγικές, λειτουργικές ή ρυθμιστικές προκλήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.dnv.com/maritime

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα