Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 14:00

Διακρατική τηλεδιάσκεψη για το Δίκτυο Μεσογειακής Διατροφής

Λίγο πριν την εκπνοή του 2022 έγινε η διακρατική τηλεδιάσκεψη του Δικτύου των χωρών και των Εμβληματικών Κοινοτήτων για τη Μεσογειακή Διατροφή (Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO), στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δήμου Πύλου – Νέστορος και του Μανιατακείου Ιδρύματος.

Όλοι οι συμμετέχοντες κοινοποίησαν και παρουσίασαν το υλικό τους από τα πεπραγμένα του 2022: φεστιβάλ, σχολικές δραστηριότητες, προγράμματα, έντυπα, συναυλίες, στόχους και σκέψεις.
Αναλυτικότερα, μίλησαν ο δήμαρχος της Pollica Stefano Pisani, ο κοινοτάρχης από τον Αγρό της Κύπρου Αντώνης Τσολάκης, ο πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, η διευθύντρια του Ιδρύματος Βίκυ Ιγγλέζου, καθώς και οι: Camilla Carioli, Sara Roversi, Θέκλα Παπαντωνίου, Νίκη Καυκαλιά, Jelena Ivanisevic, Cristina Neto, Mirna Bojić, Elbakali Abdelali κ.α.
Στην συνάντηση συμμετείχε ο Pier Luigi Petrillo πρόεδρος της Παγκόσμιας Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO – Κάτοχος Έδρας της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και το Συγκριτικό Δίκαιο.
Στο εξής, η Κύπρος παίρνει την “σκυτάλη” από την Ιταλία και για το 2023 θα είναι η συντονίστρια χώρα του Δικτύου.
Σύντομα θα προκύψει μία μόνιμη γραμματεία που θα οργανώνει και θα συντονίζει τις κοινές δράσεις του Δικτύου, για την οποία θα σταλεί σχετικό καταστατικό για υπογραφή σε όλους τους εκπροσώπους.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα