Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 18:30

Πάμε βόλτα: Περιήγηση στον Νέδοντα Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου

Ο Νέδοντας είναι το ποτάμι που διασχίζει την πόλη της Καλαμάτας. Κι αν το τμήμα του που διασχίζει την πόλη είναι γνωστό σε όλους, ελάχιστοι γνωρίζουν τις ομορφιές και τα μυστικά που κρύβει λίγα μέτρα βορειότερα. Και πάρα πολλοί είναι αυτοί που ούτε καν τα υποψιάζονται...

Κι όμως σε μια διαδρομή που ξεκινά από την άκρη της πόλης, μπορείς να έρθεις σε επαφή με μια φύση μοναδική, μια φύση που βρίσκεται σε πλήρη έξαρση... Πλατάνια, νερά, απόκρημνα κατακόρυφα βράχια - τοιχώματα του φαραγγιού, καθώς και πανύψηλα πέτρινα φράγματα χτισμένα στις αρχές του 20ου αιώνα είναι μερικά από τα στοιχεία που συναντά ο πεζοπόρος.

Ο Νέδοντας, πέραν του αυτονόητου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ως ένα από τα ομορφότερα φαράγγια του Ταϋγέτου και της Μεσσηνίας έχει δύο ακόμη στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Το πρώτο είναι ότι βρίσκεται δίπλα στη μεγαλύτερη πόλη του νομού και μπορεί κάποιος να ξεκινήσει το περπάτημα μέσα από την Καλαμάτα. Το δεύτερο είναι τα μεγάλα πέτρινα φράγματα που είναι χτισμένα μέσα στο φαράγγι στις αρχές του προηγούμενου αιώνα με σκοπό να προστατέψουν την πόλη από τις πλημμύρες. Οι κατασκευές αυτές παρουσιάζουν από μόνες τους ιστορικό, τεχνικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Η Ομάδα ''πάμε βόλτα'' και ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας οργανώνουν μια περιήγηση το Σαββατο 3 Σεπτεμβρίου σε κομμάτι του Νέδοντα για να γνωρίσουν οι Καλαματιανοί έναν προορισμό με τεράστια φυσική αξία καθώς και τα φράγματα-μνημεία τεχνικής.

Για την σπουδαία αρχαιολογική κληρονομιά του Νέδοντα θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Χρίστος Κοτσωνής.

Σημείο και ώρα συνάντησης : γέφυρα οδού Σπάρτης, στις 6 μμ

Η περιήγηση είναι αφιερωμένη στον πρόσφατα αποβιώσαντα συμπατριώτη μας μηχανικό Κωνσταντίνο Κοτταρίδη που δεν πρόλαβε να τελειώσει την μελέτη του για τον Νέδοντα...

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφ. 6936-518550

YΓ. Θα ακολουθήσουν περιηγήσεις στα ανοιχτά ρέματα

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα