Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 11:55

Καλαμάτα: Οροφογραφίες - έργα τέχνης σε διατηρητέο της Αριστομένους (βίντεο-φωτογραφίες)

Μοναδικής ομορφιάς ζωγραφικό διάκοσμο αποτελούν οι οροφογραφίες του «λαβωμένου» από το πέρασμα των χρόνων διατηρητέου επί της οδού Αριστομένους 17, απέναντι από το παλιό Δημαρχείο, στην Καλαμάτα.

Αυτές τις ημέρες ξεκίνησαν από εξειδικευμένο συνεργείο σωστικές επεμβάσεις συντήρησης των οροφογραφιών, που άντεξαν και διατηρούν την ομορφιά τους παρά το πέρασμα του χρόνου. Τώρα, στόχος είναι αφενός να αντέξουν στις όποιες οικοδομικές εργασίες για την αποκατάσταση του διακόσμου και αφετέρου να αναδειχθεί η μοναδικότητά τους.
Σύμφωνα με τον Αργύρη Κονιδιτσιώτη, συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, το κτήριο διατηρεί εξαιρετικό ζωγραφικό διάκοσμο με κάποιες φθορές, αλλά σε αρκετά καλή κατάσταση. Οπως σημείωσε μιλώντας μας, «οι σωστικές επεμβάσεις συντήρησης που καλούμαστε να κάνουμε είναι οι αναγκαίες προαπαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου μετά να προχωρήσουν οικοδομικές εργασίες και τελικά η οριστική συντήρηση και αποκατάσταση του διακόσμου».

Να σημειωθεί πως, όπως σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, ακόμα και όταν πρόκειται για ιδιωτικό έργο, η επίβλεψη γίνεται υπό την εποπτεία και τις αδειοδοτήσεις του υπουργείου Πολιτισμού. Οι σωστικές επεμβάσεις συντήρησης των οροφογραφιών θα ολοκληρωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Δημητρούλια

Πηγή: www.eleftheriaonline.gr

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα