Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 16:24

Ίδρυση Κ.Δ.Α.Π. Αθλητικών και Πολιτιστικών Δράσεων για παιδιά στο Δήμο Μεσσήνης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

O Δήμος Μεσσήνης, στα πλαίσια της ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής, ξεκινάει μια προσπάθεια βελτίωσης των υπαρχουσών δομών, ιδρύοντας για πρώτη φορά Κ.Δ.Α.Π. Αθλητικών και Πολιτιστικών Δράσεων για παιδιά ηλικίας από 5-12 ετών, εντάσσοντας το στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2018-2019» της Ε.Ε.Τ.Α.Α. ».

Στην προσπάθεια του να βοηθήσει τις ωφελούμενες μητέρες που πληρούν τα κριτήρια προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τη ΔΩΡΕΑΝ παροχή Αθλητικών – Πολιτιστικών δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στους χώρους των σχολείων, θα μοιραστεί σχετικό έντυπο Αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε όλα τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δημιουργώντας ομάδα Υποστήριξης και Ενημέρωσης.
Στόχος είναι η εξασφάλιση στους γονείς η δυνατότητα να μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, όπου με ασφαλή και δημιουργικό τρόπο θα απασχολούνται και θα τους προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, μέσα από τους χώρους των σχολείων και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας . Θα προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στα παιδιά με υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών .
Πρότυπη δομή και προγράμματα με ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες θα δημιουργηθούν για τα παιδιά του Δήμου.
Καλούνται λοιπόν όλες οι μητέρες να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο που έχει δοθεί στα σχολεία του Δήμου , προκειμένου  να καταγραφούν τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών τους, αλλά και για να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται.
Στηρίζοντας την δράση αυτή και τη συμμετοχή του Δήμου Μεσσήνης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, θα βοηθήσετε να δημιουργηθεί Πρότυπο Χώρο Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης,- Κ.Δ.Α.Π, αρχικά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, όπου τα παιδιά καθημερινά θα έρχονται σε επαφή με νέες δράσεις σύμφωνα με τους σύγχρονους όρους παιδαγωγικής. Σας καλούμε, να γίνετε αρωγοί με την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα αυτό και να μας δώσετε την δυνατότητα να παρέχουμε αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα παιδιά σας.
Ελάτε στο Δημαρχείο Μεσσήνης (Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής) και συμπληρώσετε την Αίτηση Εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να προσκομίσετε τα αντίστοιχα δικαιολογητικά έως 31.5.2018
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ηλίας Θεριός τηλ. 2722360179

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2019

Περισσότερο διαβασμένα