Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016 09:04

Τα δικά μας «superfoods» σε διεθνές συνέδριο του ΤΕΙ Πελοποννήσου (βίντεο)


Tο μεσσηνιακό ελαιόλαδο παραδοσιακά προϊόντα αποκτούν μια θέση ανάμεσα στα εν δυνάμει  τροφοφάρμακα, συμπληρώματα διατροφής και λειτουργικά τρόφιμα θα βρεθούν στο τραπέζι της συζήτησης, στο πλαίσιο των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου για τα superfoods που πραγματοποιείται από την Πέμπτη 7 μέχρι το Σάββατο 9 Ιουλίου στο ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Συμμετέχουν πάνω από 130 σύνεδροι από χώρες όπως τον Χονγκ Κονγκ, η Μαλαισία, η Χιλή...

Στόχος είναι να αναδειχθούν οι δυνατότητες των δικών μας παραδοσιακών προϊόντων να διεκδικήσουν μερίδιο από την αγορά των των συμπληρωμάτων διατροφής, των τροφοφαρμάκων και των λειτουργικών τροφίμων.

Σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων ΕΛΓΟ «Δήμητρα» Κλεάνθη Ισραηλίδη, πρόκειται για λειτουργικά και διατροφαρμακευτικά τρόφιμα, έναν «κλάδο αιχμής στον τομέα της διατροφής και των τροφίμων».

Σύμφωνα και με τον πρόεδρο του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Γιώργο Ζακυνθινό, στόχος είναι να δοθούν τα ερεθίσματα, ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον για δημιουργία συμπληρωμάτων διατροφής στην Ελλάδα, καθώς πρόκειται για έναν χώρο που αγγίζει τα 400 δισ. δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο. «Σαν χώρα θα πρέπει να πάρουμε μηνύματα για τη δημιουργία συμπληρωμάτων διατροφής, τροφοφαρμάκων και λειτουργικών τροφίμων» λέει χαρακτηριστικά.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν προσκεκλημένοι απ’ όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Θεόδωρο Βαρζάκα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα