Πέμπτη, 17 Μαϊος 2018 12:52

Αρχές Ιουνίου η διεθνής έκθεση για την κάνναβη «Balkannabis Expo» στην Αθήνα

Aπό την 1η έως τις 3 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η διεθνής εμπορική έκθεση κάνναβης «Balkannabis Expo» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της έκθεσης «Balkannabis Expo» θα συναντηθούν οι πλέον καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, καλλιεργητές, παραγωγοί και επιστήμονες για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την παρουσίαση των πιο σύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογιών και εφαρμογών της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης.
Η έκθεση φιλοδοξεί να γίνει θεσμός ανοίγοντας το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας κάνναβης. Η χώρα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγική, επιχειρηματική και ερευνητική αξιοποίηση της κάνναβης για βιομηχανικούς και ιατρικούς σκοπούς εξαιτίας του κλίματος και της γεωμορφολογίας της. Με το νέο νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο για τη βιομηχανική και φαρμακευτική Κάνναβη, η χώρα μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην καθιέρωση της βιομηχανίας της κάνναβης στα Βαλκάνια, δημιουργώντας περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ακόμα ότι η παγκόσμια αγορά της νόμιμης κάνναβης αναμένεται να ξεπεράσει τα 65 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2021.
Οι δυνατότητες εξαγωγής φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης από την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, επισημαίνεται ότι "θα εκτιναχθούν, ενώ ήδη εκδηλώνεται αξιοσημείωτο επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Ακόμα, τονίζεται ότι: Τα παραδείγματα χωρών όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ουρουγουάη δείχνουν το δρόμο προς ένα ορθολογικό και ολοκληρωμένο μοντέλο νόμιμης παραγωγής και εκμετάλλευσης του φυτού.

Οσον αφορά στην έκθεση, η ημερήσια επίσκεψη κοστίζει 8 ευρώ με προπώληση, ενώ 10 ευρώ στην είσοδο.

Η τριήμερη επίσκεψη κοστίζει 20 ευρώ με προπώληση, ενώ 25 ευρώ στην είσοδο.

Αγορά εισιτηρίων εδώ

Κάθε εισιτήριο παρέχει πλήρη πρόσβαση στην έκθεση, τα συνέδρια και τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

 Δείτε περισσότερα 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα