Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 13:30

Βιομηχανική Κάνναβη: Οδοιπορικό σε καλλιέργειες της Ελλάδας (Βίντεο εκπομπής "Εύφορη Γη")

Βιομηχανική Κάνναβη: Οδοιπορικό σε καλλιέργειες της Ελλάδας (Βίντεο εκπομπής "Εύφορη Γη")

Η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα σήμερα, αποτελεί το αντικείμενο του οδοιπορικού της «Εύφορης Γης» στη Μαγνησία, την Αρκαδία και τη Μεσσηνία, παρουσιάζοντας καλλιέργειες και παραγωγούς. Περιμένοντας επενδύσεις για τη μεταποίηση προς κάθε κατεύθυνση, οι παραγωγοί και οι ομάδες που έχουν ήδη παραγωγή στα χέρια τους, πειραματίζονται και αναζητούν συνεργασίες.

Δείτε το βίντεο της εκπομπής:

{yendifplayer videoid=232}

Αποστόλου: «Τα επόμενα χρόνια θα μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες στρέμματα βιομηχανικής κάνναβης»

Μια από τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει σε συνεργατικό επίπεδο για την παραγωγή βιομηχανικής κάνναβης και προϊόντων στη συνέχεια, αποτελεί «Το Καννάβι». Την ομάδα απαρτίζουν 4 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων το kannabishop στο κέντρο της Αθήνας και η Mystic Pizza, που μετρούν αρκετά χρόνια ενασχόλησης με την κάνναβη. Η καλλιέργεια του 2017 ήταν η δεύτερη μετά την έκδοση της ΚΥΑ η οποία τον Απρίλιο του 2016 άνοιξε το δρόμο για την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα, ύστερα από δεκαετίες απαγόρευσης.  Μετά τη Βοιωτία πέρυσι, φέτος επελέγη το Κάψια Αρκαδίας. Μια περιοχή η οποία -σύμφωνα με τους καλλιεργητές- έχει μακρά ιστορία στη συγκεκριμένη καλλιέργεια και το αποτέλεσμα δικαίωσε την επιλογή τους.

Με στόχο το 2018 να διπλασιάσει τα στρέμματα που καλλιέργησαν τα μέλη της το 2017 σε διάφορες περιοχές της χώρας, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΚΑΝΝΑΒΙΟ» συνεχίζει τη δραστηριότητα που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016, για την παραγωγή, μεταποίηση και συσκευασία βιολογικής κλωστικής κάνναβης. Η «Εύφορη Γη» βρέθηκε στην Κοκκίνα Μαγνησίας, σε μια από τις καλλιέργειες μελών της ΚΟΙΝΣΕΠ.

Δείτε ακόμα σπορά σε μικρές εκτάσεις και την πρώτη θερμοκηπιακή καλλιέργεια κάνναβης στην Ελλάδα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022