Τρίτη, 15 Μαϊος 2018 16:25

Ο 9ος Ολύμπιος Δρόμος μέσα από την Γορτυνία

Για 9η χρονιά ο Διεθνής Σύλλογος Αγώνων Υπεραποστάσεων «ΑΕΘΛΙΟΣ» σε συνεργασία με δήμους και άλλους φορείς διοργανώνει τον Ολύμπιο Δρόμο.

Στις 18 και 19 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθεί ο Ολύμπιος δρόμος με αφετηρία το αρχαίο στάδιο Νεμέας την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, στις 2.30 το μεσημέρι και τερματισμό στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, στις 6.30 το απογεύμα. Η συνολική απόσταση διαδρομής αγώνα διαρκεί 28 ώρες χωρίς διακοπή σε απόσταση 180 χλμ.
Παράλληλα διοργανώνεται Αγώνας Δρόμου 62 χλμ, με κοινή αφετηρία που θα ακολουθήσει τη διαδρομή από το Αρχαίο Στάδιο της Νεμέας έως το Λεβίδι και θα έχει διάρκεια όχι περισσότερο από 10 ώρες.
Η διοργάνωση του Ολύμπιου Δρόμου 2018, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του δήμου Γορτυνίας και της ΔΗΚΕΓ, αφού οι αθλητές θα διατρέξουν ένα μεγάλο τμήμα της διαδρομής μέσα στα όρια της Γορτυνίας.
Οι αθλητές θα διέλθουν την νύκτα της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου από τα εξής σημεία: Βυτίνα, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο, Περδικονέρι, Τρόπαια, Δόξα, Καλλιάνι, Καστράκι, Κοκλαμάς με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία. Στα χωριά που αναφέρθηκαν θα λειτουργήσουν σταθμοί ανεφοδιασμού των αθλητών. Ο αγώνας θα είναι συνεχής χωρίς διακοπή την νύκτα. Ο πρώτος αθλητής αναμένεται στην Βυτίνα περίπου στις 9.30 το βράδυ.
Στον αγώνα συμμετέχουν αθλητές από την Ελλάδα και πολλές χώρες της Ευρώπης.
Ο δήμος Γορτυνίας καλεί όλους τους κατοίκους και φορείς της Γορτυνίας να υποδεχτούν με θέρμη τους αθλητές, να τους χειροκροτήσουν για τον άθλο τους γιατί είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της όμορφης περιοχής.
Ο Ολύμπιος Δρόμος είναι ένας μοντέρνος άθλος στα ίχνη του μύθου του Αέθλιου που υπήρξε ο πρώτος βασιλιάς της αρχαίας Ήλιδας στην περιοχή της Ολυμπίας. Ήταν γιός του Δία και της Πρωτογένειας. Μετά τον Ηρακλή, αναφέρεται ότι ο Αέθλιος ήταν ο προστάτης των αγώνων της Ολυμπίας.
Από το όνομά του προέρχονται οι λέξεις αθλητής, άθλος, για να καθορίσουν για πάντα την προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει τις φυσικές του δυνάμεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα