Τρίτη, 15 Μαϊος 2018 11:27

Σταδιακή ολοκλήρωση συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών στην παραλιακή ζώνη του δήμου Κατερίνης

Στην τελική ευθεία, βρίσκονται οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου στο παραλιακό μέτωπο του δήμου Κατερίνης.

Προς την κατεύθυνση αυτή και ταυτόχρονα με τις εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, συνεργεία της αντιδημαρχίας τεχνικών έργων του δήμου Κατερίνης προχώρησαν σε αποκατάσταση της φθαρμένης πλακόστρωσης με την τοποθέτηση κυβόλιθων, στα πεζοδρόμια της οδού Λεωφ. Στρατού, στην τοπική κοινότητα Παραλίας. Επιπλέον, στην οργάνωση των υποδομών, οι οποίες εξασφαλίζουν άνεση και όλες τις απαιτούμενες διευκολύνσεις στους λουόμενους εντάσσονται οι εργασίες αντικατάστασης του αγωγού παροχής νερού, κατά μήκος της παραλιακής ζώνης στην παραπάνω οδό.
Παράλληλα, για την εκτέλεση όλων των απαραίτητων εργασιών στην παραλιακή ζώνη φροντίζουν έγκαιρα οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Κατερίνης πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Ειδικότερα, υπάρχει μέριμνα για την συντήρηση στις καμπίνες των αποδυτηρίων, στους χώρους των ντουζ και WC, στις εγκαταστάσεις ήπιου αθλητισμού «beach volley» στα παρατηρητήρια ναυαγοσωστών, και στα παγκάκια.
Οι παρεμβάσεις βελτιώνουν την εξυπηρέτηση λουομένων και επισκεπτών και έρχονται να προστεθούν στην αλυσίδα των επαρκών εγκαταστάσεων υγιεινής, δικτύων ύδρευσης -αποχέτευσης, κάδων απορριμμάτων, σημείων πρόσβασης και στάθμευσης για ΑΜΕΑ, καθώς και ασφάλειας στις ακτές, με την ύπαρξη εκπαιδευμένων ναυαγοσωστών, σωστικών εφοδίων και ετοιμότητας για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Δημήτρης Ντούρος σημείωσε ότι:
«Οι συγκεκριμένες εργασίες προσφέρουν πρακτικές λύσεις και βοηθούν στην αναβάθμιση της εικόνας των ακτών μας. Σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου οι υπηρεσίες μας είναι σε ετοιμότητα και θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εκτελώντας εργασίες, οι οποίες βελτιώνουν την τουριστική εικόνα της περιοχής μας»

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα