Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 11:52

Έκτακτη συνέλευση ΠΕΔΑ για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης1»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έκτακτη γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα συζήτησης την συνδιαμόρφωση θέσεων επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, «Κλεισθένης 1.», πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία αριθμού αιρετών των δήμων Αττικής.

Η συνέλευση, εξελίχθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, μίλησαν όλοι οι επικεφαλής των αυτοδιοικητικών παρατάξεων καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης με κεντρικό εισηγητή τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α., Γ. Ιωακειμίδη ο οποίος και επιχειρηματολόγησε υπέρ της άποψης, να αξιολογηθούν ένα προς ένα τα άρθρα του νομοσχεδίου και να διεκδικηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών η διόρθωση ή και η απόρριψη όσων υπερβαίνουν τις «κόκκινες γραμμές» που θα οριοθετηθούν μέσω της συζήτησης που θα εξελιχθεί στο χρόνο διαβούλευσης.

Με την άποψη του προέδρου της Π.Ε.Δ.Α. συμπορεύθηκε αν και με επιμέρους αποκλίσεις μεγάλος αριθμός αυτοδιοικητικών, προσπερνώντας την εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΕ η οποία «ζητούσε» «την χωρίς καμία συζήτηση απόρριψη του νομοσχεδίου.»

Κλείνοντας ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α., Ιωακειμίδης κάλεσε όλους τους συναδέλφους του «να δουν τα πράγματα όσο πιο αυτοδιοικητικά γίνεται και να διεκδικήσουμε την διόρθωση του νομοσχεδίου.»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2018

Περισσότερο διαβασμένα