Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 19:39

«Superfoods»

Διεθνές Συνέδριο τον Ιούλιο στην Καλαμάτα...

 

Το φραγκόσυκο, η αγκινάρα Μικρομάνης και άλλα τοπικά προϊόντα θα είναι… πρωταγωνιστές στο 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο για τα Τροφοφαρμακευτικά προϊόντα και τα Λειτουργικά Τρόφιμα  (Superfoods) που διοργανώνει το ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή πλήθους επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Ιούλιου 2016, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ, με τη συμμετοχή διεθνούς κύρους προσκεκλημένους ομιλητές και στόχο να αναδειχθούν οι ευεργετικές ιδιότητες των δικών μας superfoods ως τροφοφάρμακα και λειτουργικά τρόφιμα, συμπληρώματα διατροφής δηλαδή.

Μάλιστα, ως σημαντικό πυλώνα της εθνικής μας αγροτικής οικονομίας αντιμετωπίζει -ο επιστημονικός και όχι μόνο κόσμος- τα τροφοφάρμακα, τα οποία κατά την άποψη ερευνητών μπορούν να στηρίξουν μια αναπτυσσόμενη σε παγκόσμιο επίπεδο βιομηχανία των βιολειτουργικών τροφίμων.

Μια τεράστια αγορά ο τζίρος της οποίας ξεπερνά τα 700 δις. δολάρια παγκοσμίως, ενώ η Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει διεκδικήσει μερίδιο.

Σύμφωνα με τον αν. Καθηγητή, πρόεδρο στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων  του ΤΕΙ Πελοποννήσου Γιώργιο Ζακυνθινό:

Το 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο για τα Τροφοφαρμακευτικά προϊόντα και τα Λειτουργικά Τρόφιμα, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί στη χώρα του Ιπποκράτη και στον τόπο του ελαιόλαδου την Καλαμάτα.

Η εκτίμηση σε παγκόσμιο επίπεδο ότι η βιοποικιλότητα της χώρας είναι μοναδική και χάρη σε αυτή την βιοποικιλότητα των μοναδικών σε παγκόσμια κλίματα γηγενών φυτών, αλλά και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς (Ιπποκράτης, ∆ιοσκουρίδης, κ.α.), η Ελλάδα δικαιωματικά πρέπει να διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο τόσο στην έρευνα και εκπαίδευση, όσο και στην καλλιέργεια και διάθεση υγειοπροστατευτικών τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο αγροτοδιατροφικός τομέας, εκμεταλλευόμενος την ευεργετικότητα των παραγόμενων προϊόντων και ειδικότερα η περίπτωση των τροφοφάρμακων μπορεί να στηρίξει μια αναπτυσσόμενη σε παγκόσμιο επίπεδο βιομηχανία των βιολειτουργικών τροφίμων και οπωσδήποτε, πιστεύουμε πως μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πυλώνα της Εθνικής Αγροτικής μας Οικονομίας.

Με το παραπάνω σκεπτικό οργανώνεται το συνέδριο «Των τροφοφαρμάκων και των Λειτουργικών τροφίμων» προϊόντων με αυξημένη διατροφική και εμπορική αξία, με όφελος για τις Ελληνικές εταιρείες και την Εθνική Οικονομία.

Το Συνέδριο είναι Διεθνές και θα διεξαχθεί στο ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, 7 - 9 Ιούλιου 2016, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ με συμμετοχή διεθνούς κύρους προσκεκλημένους ομιλητές από το εξωτερικό αλλά και από την Ελλάδα.

Στόχος του συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή επιστήμονες από διαφορετικούς τομείς (επιστήμη των τροφίμων, της μηχανικής, της διατροφής, της παραγωγής, της ασφάλειας τροφίμων, της επιστήμης των καταναλωτών) με τους παραγωγούς και τους εκπροσώπους της βιομηχανίας στον αναπτυσσόμενο τομέα των λειτουργικών και ιατροφαρμακευτικών τροφίμων.

http://www.foodandnutritionjournal.org/conference/international-conference-on-neutraceuticals-and-functional-foods

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα