Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 20:28

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Οι βραβευμένες του 2020

Λίγο πριν από την έναρξη της έβδομης διοργάνωσής του, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θυμάται τις βραβευμένες ταινίες του 2020, με δύο δωρεάν on line προβολές για περιορισμένο αριθμό θεατών, αυτό το Σάββατο και το επόμενο, 23&30 Ιανουαρίου.

'Ετσι λοιπόν, αυτό το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “Ευτυχισμένοι Πρίγκηπες” του Πάνου Δεληγιάννη (Ελλάδα 2018, 72'), που είχε ψηφιστεί ως το  Καλύτερο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ από το κοινό του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, το 2020).

Η ταινία  παρακολουθεί μια θεατρική ομάδα παιδιών κι ενός Έλληνα σκηνοθέτη στις Φαβέλες της Βραζιλίας.
Από την καρδιά μιας φαβέλας του Ρίο έως το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, το θέατρο ανοίγει τα φτερά μιας ομάδας παιδιών για μια ελεύθερη πτήση πάνω από τους φόβους, τα όνειρά τους και τις ακραίες αντιφάσεις της πόλης τους, όπου όπλα και κρουστά χτυπάνε στον ίδιο ξέφρενο ρυθμό.

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, θα προβληθεί το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ “El Silencio de otros” (Η Σιωπή των Άλλων) των Almudena Carracedo και Robert Bahar (Ισπανία 2018, 96') που είχε ψηφιστεί ως το Καλύτερο Ξένο Ντοκιμαντέρ από το κοινό του 6ου ΔΦΝΠ.

H “Σιωπή των Άλλων”, τα γυρίσματα της οποίας διήρκεσαν πάνω από 6 χρόνια, αποκαλύπτει τον επικό αγώνα των θυμάτων της 40ετούς δικτατορίας της Ισπανίας υπό τον στρατηγό Φράνκο, καθώς οργανώνουν μια πρωτοποριακή διεθνή αγωγή και πολεμούν τη λήθη που επιβάλλει το κράτος γύρω από τα εγκλήματα που υπέστησαν. Η ταινία αποτελεί ένα προειδοποιητικό μήνυμα για τον φασισμό και τους κινδύνους της λήθης του παρελθόντος. Η “Σιωπή των Άλλων” είναι η νικήτρια του Βραβείου Goya – Όσκαρ Ισπανίας 2019 – του Βραβείου Κοινού του Φεστιβάλ του Βερολίνου (Berlinale), καθώς και του Βραβείου Ειρήνης της ίδιας διοργάνωσης, του Μεγάλου Βραβείου της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Σέφιλντ και περισσότερων από 30 άλλων διεθνών βραβείων.

Κρατήστε θέση και για τις δύο προβολές, μπαίνοντας στην πλατφόρμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου
Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα