Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 09:43

Σήμερα οι συναντήσεις του Π Νίκα με Κ. Καραμανλή, Μ. Βορίδη και Λ. Μενδώνη

Σημαντικά έργα που εκτελούνται ή προγραμματίζονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αποτελέσουν το αντικείμενο των συζητήσεων που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας θα έχει κατά τις διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, με τρεις υπουργούς της κυβέρνησης.

Ο περιφερειάρχης θα συναντηθεί στις 11 το πρωί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, στις 12 το μεσημέρι με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και δύο ώρες αργότερα με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

 

ΜΕ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Ο περιφερειάρχης, στη συνάντησή του με τον υπουργό Κ. Καραμανλή θα θέσει, μεταξύ άλλων, ζητήματα όπως το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αργολίδας, ο εκσυγχρονισμός της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο, η παράκαµψη Λαγκαδίων και ο οδικός άξονας Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία, ο περιμετρικός της Τρίπολης, το υδατοδρόµιο Τάκας, οι άξονες Καλαμάτα – Ριζόµυλος – Πύλος – Μεθώνη και Καλαμάτα – Πάτρα – Ιωάννινα – Κακαβιά, το αεροδρόμιο Καλαμάτας και τα αντιπλημμυρικά έργα της Μεσσηνίας, η βελτίωση της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου στο τμήμα Πυρί – Γύθειο, τα έργα προστασίας στην διώρυγα του Ισθμού Κορίνθου, η αντιδιαβρωτική προστασία του Κορινθιακού κόλπου και το περιβαλλοντικό πάρκο πέριξ της μετρικής σιδηροδροµικής γραµµής στο τμήμα Κόρινθος – Δερβένι.

 

ΜΕ Μ. ΒΟΡΙΔΗ

Στη συνάντηση με τον υπουργό Μ. Βορίδη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα θέσει, μεταξύ άλλων, ζητήματα όπως η ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας”, η ανανέωση παραχώρησης του κτηρίου της ΥΕΒ στην Τρίπολη για την κατασκευή σύγχρονου διοικητηρίου για τη στέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Αρκαδία, αλλά και η εκχώρηση λιμνάζοντος ποσού (από ανεκτέλεστα παλαιοτέρα προγράµµατα της περιόδου 2010 – 2013) στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.

Επίσης θα τεθούν και θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου ανά Περιφερειακή Ενότητα, όπως τα εγγειοβελτιωτικά και τα αρδευτικά.

 

ΜΕ Λ. ΜΕΝΔΩΝΗ

Τέλος, ο περιφερειάρχης στη συνάντησή του με την υπουργό Λ. Μενδώνη αφ’ ενός θα υπογράψει και αφ’ ετέρου θα συζητήσει προγραμματικές συμβάσεις για έργα πολιτισμού σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες.

Παράλληλα θα εξεταστεί η εξέλιξη των προσκλήσεων του ΠΕΠ για έργα πολιτισμού, καθώς επίσης και εκκρεμότητες που εντοπίζονται σε διάφορα έργα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα