Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 20:25

Τα βραβευμένα ελαιόλαδα στο 2ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς

Τριπλή  ισοβαθμία στη 2η θέση.


Τα 10 από τα 25 τυποποιημένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα βραβεύθηκαν στον διαγωνισμό ποιότητας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς Καλαμάτας.

Το διαγωνισμό συντόνισε ο ΕΛΓΟ Δήμητρα - Τμήμα Ελαίας Καλαμάτας και υπέυθυνη της ομάδας γευσιγνωσίας ήταν η Εφη Χριστοπούλου, εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας.

Στην ομάδα συμμετείχαν γευσιγνώστες από διαπιστευμένα panel γευσιγνωσίας της Αθήνας, της Μυτιλήνης, των Χανίων και από τα δυο διαπιστευμένα panel της Καλαμάτας. Ο διαγωνισμός έγινε στο πρότυπο του παγκόσμιου διαγωνισμού Mario Solinas Quality Award που διεξάγει κάθε χρόνο στη Μαδρίτη το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου της ομάδας Γευσιγνωσίας Παναγιώτη Κάτσαρη, γεωπόνου βιοτεχνολόγου στο Τμήμα Ελαίας Καλαμάτας, η κλίμακα αξιολόγησης στον εν λόγω διαγωνισμό έχει ως άριστα το 100 και με αυτή βαθμολογήθηκαν τα διαγωνιζόμενα ελαιόλαδα. Τα δείγματα κωδικοποιήθηκαν τυχαία από τη συμβολαιογράφο κα Ζωντανού και υποβλήθηκαν σε τυφλό τεστ από την ομάδα γευσιγνωσίας, εξασφαλίζοντας το αδιάβλητο του διαγωνισμού.

Το υψηλό επίπεδο ποιότητας στον εν λόγω διαγωνισμό οδήγησε σε τριπλή ισοβαθμία στη δεύτερη θέση για το αργυρό μετάλιο με ελάχιστη διαφορά από την πρώτη αλλά και στην απονομή 5 συνολικά επαίνων μετά τα τρια πρώτα βραβεία. Συνολικά βραβεύθηκαν 10 από τα 25 ελαιόλαδα που διαγωνίσθηκαν.

 

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

1. Iliada (Agrovim-Βιολογικό) - Χρυσό
2. Messiniako-M.& Th.Kontopoulos- ισοβαθμία Αργυρό
2. Ελαιώνιον (Agrovim)- ισοβαθμία Αργυρό
2. Δούζης Σαράντος (Ματσολιά Αλαγονίας) - ισοβαθμία Αργυρό         
3. Δωρικό Λακωνίας-Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας - Χάλκινο
4. Kassel S.A.-Λακωνία-1ος Έπαινος
5. ΒΙΟ ΝILEAS (ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ)-2ος Έπαινος
6. ΜΑΝΕΤΤΑ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)-3ος Έπαινος
7. Agricultural Cooperative of Kalamata-4ος Έπαινος
8.ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ-5ος ΈπαινοςΤώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα