Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 20:37

Παράσημο στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Ευποιΐας επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, τιμώντας την για τις εξαίρετες υπηρεσίες της προς την πατρίδα και τις πράξεις φιλανθρωπίας, οι οποίες αναγνωρίστηκαν και διεθνώς από τον ΟΗΕ με το Βραβείο Νelson Mandela 2020.

Η κυρία Βαρδινογιάννη είναι η μοναδική Ελληνίδα η οποία λαμβάνει αυτή την κορυφαία αναγνώριση από την Πολιτειακή Ηγεσία.

Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Ευποιΐας είναι η ύψιστη τάξη του Τάγματος της Ευποιΐας και απονέμεται μόνο σε γυναίκες, Ελληνίδες και αλλοδαπές, για εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφεραν στην Πατρίδα, για πράξεις φιλανθρωπίας και για άριστες επιδόσεις στα γράμματα και τις τέχνες.

Η παρασημοφόρηση έγινε στο πλαίσιο μιας λιτής, αλλά ιδιαίτερα συγκινητικής, τελετής στην Αίθουσα Διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου.

Σε δήλωσή της η κ. Σακελλαροπούλου ανέφερε: "Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε στη ζωή της τη δυνατότητα να κάνει πιο ασφαλείς και προσωπικές επιλογές. Διάλεξε όμως τον δρόμο της προσφοράς, με επίκεντρο αρχικά τα παιδιά και στη συνέχεια το τεράστιο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα σταθώ στο ιδιαίτερα σημαντικό έργο της με το Σύλλογο «Η Ελπίδα» για τον παιδικό καρκίνο, που μετρά ήδη 30 χρόνια. Ως πρέσβης Καλής Θελήσεως της Unesco στηρίζει προγράμματα δράσης για την ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, την προστασία γυναικών και κοριτσιών σε υποβαθμισμένες κοινωνίες, την εξάλειψη των διακρίσεων, την προστασία των ευάλωτων συνανθρώπων μας, την κλιματική αλλαγή. Το Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη σε συνεργασία με το Ίδρυμα R. Kennedy για τα ανθρώπινα δικαιώματα παρουσίασε πρόσφατα το Πρόγραμμα «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία», με στόχο την εξοικείωση της εκπαιδευτικής κοινότητας με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.". 

Στη συνέχεια η κ. Βαρδινογιάννη αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο είπε ότι με ιδιαίτερη συγκίνηση, αίσθημα ευθύνης και αγάπης για την πατρίδα μας την Ελλάδα, λαμβάνει αυτή την ύψιστη τιμητική διάκριση.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: "Είναι για μένα πολύ μεγάλη τιμή να μου την απονείμετε και δεν βρίσκω λόγια αρκετά να σας εκφράσω με ταπεινότητα την μεγάλη μου ευγνωμοσύνη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα Ηνωμένα Έθνη και όλα τα Κράτη-Μέλη ξεχωριστά, που με τίμησαν με το Βραβείο Νέλσον Μαντέλα. Μια διάκριση που ούτε μπορούσα ποτέ να φανταστώ στη ζωή μου. Γιατί αυτό το βραβείο δεν ανήκει σε εμένα, αλλά ανήκει στην Ελλάδα μας και στον Ελληνικό λαό. Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών μου ανέθεσε να συνεχίσω το έργο του Νέλσον Μαντέλα και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια των προσδοκιών του. Αισθάνομαι τυχερή, που τον γνώρισα μέσα στην οικογένεια της UNESCO. Γιατί ο Νέλσον Μαντέλα υπήρξε ένας χαρισματικός ηγέτης και οραματιστής, που επηρέασε όλη μου τη ζωή και με ενέπνευσε να την αφιερώσω στα ανθρώπινα δικαιώματα και στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον σύζυγό μου Βαρδή και τα αγαπημένα μας παιδιά και εγγόνια γιατί χωρίς τη στήριξή τους δεν θα είχα επιτύχει αυτό το έργο.". 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα