Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 08:55

Μαθητές από 32 πόλεις στις εκστρατείες Ecomobility και Free Mobility

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ολοκληρώθηκε στο τέλος Οκτωβρίου ο κύκλος υποδοχής των αιτήσεων συμμετοχής από τα Γυμνάσια που θα λάβουν μέρος στη νέα περίοδο της εκστρατείας Ecomobility 2017-18 και από τα Ειδικά Σχολεία που θα συμμετέχουν στην εκστρατεία Free Mobility 2017-18.

Το ECOCITY γνωστοποίησε ότι στη 15η χρονιά της εκστρατείας θα συμμετέχουν ομάδες μαθητών από 32 πόλεις της χώρας, που ανέλαβαν να ερευνήσουν προβλήματα πρόσβασης και να καταθέσουν στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου προτάσεις στις Τοπικές Αρχές, για την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη τους.

Οι πόλεις που συμμετέχουν στις εκστρατείες είναι κατά σειρά δήλωσης συμμετοχής των ομάδων, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, ο Βόλος, τα Τρίκαλα, η Καλαμάτα, η Μυτιλήνη, το Ναύπλιο, το Μαρούσι, η Κατερίνη, τα Βριλήσσια, η Μύκονος, η Ελευσίνα, η Βέροια, η Νίκαια, το Ίλιον, η Νάουσα, το Αγρίνιο, η Θέρμη, το Ωραιόκαστρο, η Ποτίδαια, ο Διόνυσος, οι Σέρρες, η Καλλιθέα, το Ελληνικό, η Επανωμή, οι Αχαρνές, η Περαία, η Μηχανιώνα, ο Κολυνδρός, η Επανωμή και η Πυλαία.

Οι νέες και οι νέοι θα εξετάσουν τις συνθήκες κυκλοφορίας στην περιοχή τους και τις συνήθειες μετακίνησης των συμπολιτών τους, με σκοπό τον εντοπισμό προβλημάτων που επηρεάζουν το αστικό περιβάλλον και δημιουργούν συνθήκες εμποδισμού της ελεύθερης μετακίνησης. Θα προσεγγίσουν εκπροσώπους τοπικών φορέων και θα αξιολογήσουν απόψεις και θέσεις, ενώ θα ερευνήσουν τη γνώμη των πολιτών για τις επιπτώσεις που προκαλούν η ρύπανση από τα μέσα μεταφοράς, η κατάληψη των πεζοδρομίων και η έλλειψη σεβασμού στα δικαιώματα των πεζών.

Οι ομάδες από τα Γυμνάσια που θα συμμετέχουν στην εκστρατεία Ecomobility θα αξιολογήσουν το επίπεδο επένδυσης της πόλης τους σε πράσινες μεταφορές και την αντίληψη που επικρατεί για την οικολογική μετακίνηση. Αντίστοιχα οι ομάδες από τα Ειδικά Σχολεία που θα συμμετέχουν στην εκστρατεία Free Mobility, θα εξετάσουν τη δυνατότητα ελεύθερης προσβασιμότητας και σεβασμού στις ανάγκες πολιτών και επισκεπτών με κινητικές δυσκολίες.