Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 20:10

Βραβείο της Βουλής των Ελλήνων στην ταινία «Closeness»

Βραβείο της Βουλής των Ελλήνων στην ταινία «Closeness»

Η Βουλή των Ελλήνων απένειμε χθες, Κυριακή 12 Νοεμβρίου, το καθιερωμένο βραβείο της «Ανθρώπινες Αξίες» στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το βραβείο απέσπασε η ταινία του διαγωνιστικού τμήματος «Για την οικογένεια» (Closeness), του Καντεμίρ Μπαλαγκόφ από τη Ρωσία.

Πρόκειται για ένα δυνατό οικογενειακό και κοινωνικό δράμα, που αφηγείται με λιτότητα και τόλμη την ιστορία της ατίθασης κόρης μιας εβραϊκής οικογένειας που, στη Ρωσία του 1998, σε μια εποχή κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας, όπου κυριαρχούν οι εθνικιστικές και θρησκευτικές συγκρούσεις, η βία και ο ρατσισμός, τολμά να αμφισβητήσει τις καταπιεστικές οικογενειακές και κοινωνικές δομές και να εξεγερθεί, διεκδικώντας τη χειραφέτηση και την ελευθερία της.

Το βραβείο απένειμε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν τα στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Δήμος, υπεύθυνος προγράμματος, Βασίλης Δούβλης, σκηνοθέτης και Άρης Φατούρος, σύμβουλος προγράμματος.

Ο κ. Μηταφίδης αφιέρωσε το φετινό βραβείο της Βουλής στη μνήμη του Παύλου Ζάννα, του αγωνιστή της αντιδικτατορικής αντίστασης που υπήρξε πρωτεργάτης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και της πρώτης Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας.

DIEK ARKADIA 2

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022